Το Ισραήλ περιμένει λίστα από τη Χαμάς με τους ομήρους που θα απελευθερώσει

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 20:27 Το Ισραήλ περιμένει λίστα από τη Χαμάς με τους ομήρους που θα απελευθερώσει

Λίγες ώρες μένουν για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων των τρομοκρατών από τη μία και 150 Παλαιστινίων από την άλλη, με το Τελ Αβίβ να περιμένει την αναλυτική λίστα με τα ονόματα.

Η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων θα τεθεί σε εφαρμογή αύριο Πέμπτη (23.11.2023) στις 10:00 το πρωί, ωστόσο η ανταλλαγή των ανθρώπων θα γίνει αφότου οι δύο μεριές λάβουν τις λίστες με τα ονόματά τους.

Μια τέτοια λίστα αναμένουν οι πολιτικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Haaretz, η οποία θα επικυρωθεί και έτσι οι ιθύνοντες θα στείλουν μια αντίστοιχη λίστα στη Χαμάς με τα ονόματα των 150 Παλαιστίνιων.

Σύμφωνα πάντα με τη Haaretz, η λίστα αυτή θα παραδοθεί από τη Χαμάς απόψε το βράδυ και θα φτάσει μέχρι τα χέρια του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ και του πρωθυπουργού της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, οι οποίοι θα συντάξουν την αντίστοιχη λίστα που θα φτάσει στα χέρια των ισλαμιστών.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ποια ονόματα θα είναι στη λίστα και πόσοι αιχμάλωτοι θα απελευθερωθούν. Οι πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων ανά ομάδες 10-13 ατόμων τις επόμενες 4 ημέρες που θα ισχύσει η κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, επειδή το ζήτημα είναι αρκετά λεπτό, το Ισραήλ δεν θα ενημερώσει την οικογένεια κανενός ομήρου ώστε να αποφύγουν τυχόν αναστάτωση αν – τελικά – δεν απελευθερωθεί κάποιος από αυτούς που θα αναφερθούν στη λίστα της Χαμάς. Αυτό θα αλλάξει μόνο αν η Χαμάς δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel που επικαλείται δηλώσεις Ισραηλινού αξιωματούχου, η ανταλλαγή των ομήρων μπορεί να ξεκινήσει από τις 10:00 το πρωί, δηλαδή ακριβώς από την ώρα που θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία.

Εφόσον αυτή η συμφωνία επεκταθεί και ισχύσει για περισσότερες από 4 ημέρες – κάτι που θέλει διακαώς η Χαμάς, σύμφωνα με τον αξιωματούχο – μπορεί τελικά να απελευθερωθούν ακόμη και 80 όμηροι από την τρομοκρατική οργάνωση.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση