Ο στρατός του Ισραήλ έχει «ξετρυπώσει» 800 φρεάτια από σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 17:44 Ο στρατός του Ισραήλ έχει «ξετρυπώσει» 800 φρεάτια από σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ, από τις 27 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, έχει «ξετρυπώσει» 800 φρεάτια που οδηγούν στο τεράστιο υπόγειο δίκτυο με σήραγγες της Χαμάς και έχει καταστρέψει περισσότερα από τα μισά από αυτά, όπως ανακοίνωσε σήμερα (3.12.2023) ο IDF.

Οι σήραγγες της Χαμάς, σύμφωνα με το newsit.gr, έγιναν οι κύριοι στόχους για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ιρσαήλ με διαπεραστικά πυρομαχικά και μηχανικούς του στρατού που χρησιμοποιούν ρομπότ για χαρτογράφηση ή εκρηκτικό ζελέ, το οποίο μπορεί να διασκορπιστεί στα περάσματα των τούνελ στην Γάζα που αποτελεί το επίκεντρο της αιματηρής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Μέσα σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικές χαρές

«Τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε κτίρια όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά και παιδικές χαρές», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο στρατός του Ισραήλ.

Από τα περίπου 800 φρεάτια που ανακαλύφθηκαν, είπε ο στρατός, τα 500 έχουν καταστραφεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από επιχειρησιακές μεθόδους περιλαμβανομένης της «ανατίναξης και της σφράγισης». Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι «πολλά μίλια» από βασικές διαδρομές των τούνελ έχουν καταστραφεί.

Στο μεταξύ περισσότεροι από 600 ξένοι υπήκοοι και Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα αναμένεται να λάβουν άδεια για να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας για την Αίγυπτο μέχρι το τέλος της ημέρας, σύμφωνα με μια λίστα που δημοσιοποιήθηκε από τις συνοριακές αρχές από την παλαιστινιακή πλευρά.

Το συνοριακό πέρασμα έχει ανοίξει για σχεδόν 900 ξένους υπηκόους και για εκείνους με διπλή υπηκοότητα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας την Παρασκευή, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, σε 13 τραυματίες επιτράπηκε να διασχίσουν μαζί με τους συνοδούς τους το πέρασμα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση