Αγώνες κολύμβησης για τολμηρούς στη Σιβηρία με θερμοκρασίες... -56°C! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 11:08 Αγώνες κολύμβησης για τολμηρούς στη Σιβηρία με θερμοκρασίες... -56°C! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους -56 βαθμούς Κελσίου έπεσε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (4/12) ο υδράργυρος σε τμήματα της Σιβηρίας.

Την ώρα που χιονοθύελλες σάρωσαν τη Μόσχα, όπου καταγράφεται ρεκόρ χιονόπτωσης, προκαλώντας προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές, στην πόλη Ομσκ στην κεντρική Σιβηρία κάποιοι αποδεικνύονταν πολύ τολμηροί για να λάβουν μέρος σε αγώνες κολύμβησης σε παγωμένα νερά.

Οι λάτρεις της κολύμβησης στον πάγο στην Ομσκ καλωσόρισαν τον χειμώνα με την πρώτη παγωμένη βουτιά της σεζόν. Δεκάδες ντόπιοι συγκεντρώθηκαν στην όχθη του ποταμού Ιρτίς για να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα κολύμβησης που το νερό έχει θερμοκρασία 3 βαθμούς Κελσίου. Ο υδράργυρος την ίδια ώρα για τον αέρα έδειχνε μηδέν.
Σιβηρία: Ακραίο κρύο στην περιοχή Σαχά

Στη Δημοκρατία Σαχά, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιβηρίας και περιλαμβάνει το Γιακούτσκ, την πιο κρύα πόλη στον κόσμο, οι θερμοκρασίες έφτασαν κάτω από τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιφέρειας.

Στο Οϊμιάκον, μια περιοχή στη Σαχά, τα θερμόμετρα έδειξαν -56 βαθμούς Κελσίου το βράδυ της Δευτέρας (4/12).

Η ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε πως η αίσθηση του ψύχους θα είναι στους 60 και πλέον βαθμούς κάτω από το μηδέν στο Οϊμιάκον, δεδομένων των ανέμων και της υγρασίας και ότι ο υδράργυρος αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε βίντεο:

Μόσχα: Στα 35 εκατοστά έφτασε το ύψος του χιονιού

«Στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, στα Ουράλια και τα εδάφη της Σιβηρίας, ο παγετός αναμένεται να ενταθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου», έγινε γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρωσίας.

Στη ρωσική πρωτεύουσα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου από τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις που έχουν ποτέ καταγραφεί, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα της Μόσχας να καλυφθούν με χιόνι, το ύψος του οποίου έφθασε τα 35 εκατοστά σε μία μόλις ημέρα.

Καθυστερήσεις υπήρξαν σε ορισμένα από τα αεροδρόμια της Μόσχας λόγω της κακοκαιρίας.

Οι θερμοκρασίες στη Μόσχα και τα περίχωρά της αναμένεται να πέσουν σε περίπου -20 βαθμούς Κελσίου αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Στα Ουράλια, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος θα καταγράψει πτώση στους -40 βαθμούς Κελσίου αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή: Guardian Sport

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση