Το πολυτελές ξενοδοχείο στην κορυφή του ψηλότερου κτιρίου του Βιετνάμ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 10:23 Το πολυτελές ξενοδοχείο στην κορυφή του ψηλότερου κτιρίου του Βιετνάμ

Με ύψος 461 μέτρα και θέα που κόβει την ανάσα.

Το επίπεδο των πολυτελών ξενοδοχείων στο Βιετνάμ εδώ και λίγους μήνες έχει ανέβει αρκετά -κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά.

Το νέο Vinpearl Landmark 81 λειτουργεί μέσα στο ψηλότερο κτίριο της χώρας, το Landmark 81, στην πόλη Χο Τσι Μινχ.

Έχει ύψος 461 μέτρα και θέα στον ποταμό Σαϊγκόν στο ανατολικό τμήμα της μεγαλύτερης πόλης του Βιετνάμ. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η θέα στον ουρανό αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης.

Άκρατη χλιδή πάνω από τα σύννεφα

Σύμφωνα με το CNN Travel, από τα 223 δωμάτια και σουίτες, ξεχωρίζει η ρετιρέ σουίτα στον 68ο όροφο, την οποία το ξενοδοχείο χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη και υψηλότερη προεδρική σουίτα σε όλο το Βιετνάμ.

Η 488 τετραγωνικών μέτρων σουίτα διαθέτει δύο μαρμάρινα μπάνια, χώρο ύπνου για έως και πέντε άτομα, καθώς και ιδιωτικό σεφ και mixologist κατόπιν αιτήματος. Κάθε δωμάτιο, και όχι μόνο οι σουίτες, διαθέτει γυάλινα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ώστε να απολαμβάνουν οι επισκέπτες του στο μέγιστο βαθμό τη θέα ολόγυρά τους.

Το εστιατόριο Oriental Pearl του ξενοδοχείου παίρνει το phở, τη σούπα νουντλς που είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο πιάτο της χώρας, και το κάνει πιο εκλεπτυσμένο, χρησιμοποιώντας μοσχάρι wagyu. Στο μπαρ με τη χαρακτηριστική ονομασία The Cloud (σύννεφο), προσφέρονται παραδοσιακοί βιετναμέζικοι καφέδες και τοπικά φτιαγμένες σοκολάτες.

Στις ανέσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνεται και ένα ατμοσφαιρικό σπα, που ονομάζεται Akoya, εμπνευσμένο από ένα παραδοσιακό βιετναμέζικο μαργαριτάρι που συμβολίζει την ομορφιά, και περιλαμβάνει διάφορες υπηρεσίες μασάζ, περιποίησης προσώπου, χαμάμ, εξωτερική πισίνα υπερχείλισης και σάουνα.

Το ξενοδοχείο -το οποίο αποτελεί το ντεμπούτο της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Autograph Collection της Marriott στο Βιετνάμ- καταλαμβάνει 34 από τους 81 ορόφους του ουρανοξύστη, στον οποίο φιλοξενείται.

Πολυτελείς κατοικίες και πληθώρα δραστηριοτήτων στο υπόλοιπο κτίριο

Το υπόλοιπο Landmark 81 είναι ένα μείγμα ιδιωτικών κατοικιών και δημόσιων αξιοθέατων. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το παγοδρόμιο, τον κινηματογράφο, τον παιδότοπο και το εμπορικό κέντρο χωρίς να βγουν από το κτίριο, καθώς και να επισκεφθούν το παρατηρητήριο στον 81ο όροφο.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου είναι εμπνευσμένος από έναν βιετναμέζικο θρύλο σύμφωνα με τον οποίο ένα τρίχρονο αγόρι με το όνομα Thanh Giong κατάφερε να πολεμήσει έναν εχθρό, χρησιμοποιώντας μόνο μια δέσμη μπαμπού.

Το Vinpearl Landmark 81 βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Tan Son Nhat, το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Βιετνάμ.

Πηγή: CNN Travel

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση