Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θετικός ο Τζο Μπάιντεν στην πώληση των F-16 στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 15:14 Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θετικός ο Τζο Μπάιντεν στην πώληση των F-16 στην Τουρκία

Θετικός είναι ο Τζο Μπάιντεν στην προοπτική της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα Παρασκευή (15.12.2023) μετά την έξοδό του από τη σημερινή προσευχή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν, σημεία της οποίας αποκάλυψε σήμερα στους δημοσιογράφους, αναφέροντας όσα είπαν οι πρόεδροι των δύο χωρών ενώ έκανε ειδικά αναφορά στα μαχητικά F-16 που ζητά η Τουρκία από τις ΗΠΑ.

«Όπως γνωρίζετε, είχαμε μια εμπεριστατωμένη συνομιλία με τον Μπάιντεν χθες το βράδυ και τα κύρια θέματα αυτής ήταν οι εξελίξεις σχετικά με τα F-16. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι θετικός σχετικά με τα F-16 και ότι είναι έτοιμος να κάνει κάθε είδους προτάσεις προς το Κογκρέσο για το θέμα αυτό», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος και στις επισημάνσεις του Τζο Μπάιντεν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας: «Είπε ιδιαίτερα ότι τον ενδιαφέρει πάρα πολύ η προσέγγισή μας στη Σουηδία και η απόφαση που θα λάβει η Εθνοσυνέλευσή μας.

Εμείς είπαμε ότι προσεγγίζουμε με ειλικρίνεια το θέμα της Σουηδίας, αρκεί να ελέγξουν την προσέγγισή τους όσον αφορά στην τρομοκρατία. Πέραν αυτού, εμείς ως Εθνοσυνέλευση έχουμε ήδη περάσει (την πρόταση) από την επιτροπή».

Ερωτηθείς για το θέμα του πολέμου στη Γάζα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε καλή θέληση από το Ισραήλ. Αλλά πέρα από το να περιμένουμε καλή θέληση από το Ισραήλ, πρέπει να δούμε πώς βλέπει το Ισραήλ όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή.

Εντέλει θυμηθείτε ότι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών 121 χώρες ήταν εντελώς εναντίον του Ισραήλ και αυτοί οι 121 έδρασαν μαζί μας. Τότε 40 απείχαν. Δέκα τάχθηκαν στο πλευρό του Ισραήλ μαζί με την Αμερική. Αλλά τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει. Και αυτοί οι 121 αυξήθηκαν σημαντικά και έδρασαν μαζί μας. Και αυτό δείχνει ότι το Ισραήλ οδεύει προς την απομόνωση».

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση