«Στο επίκεντρο η Στερεά στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, με τον ανηφορικό τερματισμό στο Βελούχι»!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:00 «Στο επίκεντρο η Στερεά στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, με τον ανηφορικό τερματισμό στο Βελούχι»!

Τις μοναδικές ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας με αποκορύφωμα το βασιλικό ετάπ με τον ανηφορικό τερματισμό στο Βελούχι, του Δήμου Καρπενησίου αλλά και τον παράκτιο τερματισμό στην παραλία της Χαλκίδας, θα αναδείξει ο φετινός ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024!

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τους εκπροσώπους όλων των Δήμων , που διατρέχει φέτος ο Γύρος, εντυπωσιάστηκαν από τις λεπτομέρειες που αποκάλυψαν ο πρόεδρος και ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Cycling Greece, Γιώργος Λεβεντάκης και Τάκης Ξουρής αντίστοιχα, σχετικά με τα δύο ετάπ (αγωνιστικές διαδρομές) που φιλοξενεί η Στερεά Ελλάδα.

Το βασιλικό ετάπ στο Βελούχι, με υψομετρικά ζηλευτά από μεγάλους διεθνείς Ποδηλατικούς Γύρους του κόσμου, είναι πιθανό να κρίνει τον φετινό νικητή, και είναι σίγουρο ότι πλέον ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ανεβαίνει επίπεδο με την χάραξη της συγκεκριμένη διαδρομής που ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ποδηλατικής κοινότητας!

«Ο κόσμος στη Στερεά Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου αγωνιστική ποδηλασία δρόμου και ειδικά το Βελούχι θα κλέψει την παράσταση, όπως φυσικά και η Χαλκίδα που σήμερα μας φιλοξενεί εδώ για να παρουσιάσουμε τον Γύρο», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και συνέχισε:

«Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον αθλητισμό, θα ξεκινήσει ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος 2024, ένα μεγάλο αθλητικό-τουριστικό γεγονός αξιολογημένο 2,1 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Εκκίνηση φέτος για πρώτη φορά θα γίνει από την Θεσσαλονίκη, που θα φιλοξενήσει στις 14 Μαϊου την επίσημη παρουσίαση των ομάδων και στις 15 Μάϊου το αγωνιστικό πρόγραμμα, με μία ατομική χρονομέτρηση και λίγο μετά θα ξεκινήσει ένα μικρότερο ετάπ που θα τερματίσει στην Κατερίνη.

Από εκεί το γκρουπ των ποδηλατών θα διατρέξει τη χώρα ως την Αθήνα, όπου στις 19 Μαΐου θα γίνει τη τελευταία αγωνιστική διαδρομή, με εκκίνηση την Ακρόπολη και τερματισμό το εμβληματικό Καλλιμάρμαρο!

Πρόκειται για μία μεγάλη αθλητική πρωτοβουλία παγκοσμίου ενδιαφέροντος και εμείς οι Έλληνες που γεννήσαμε τον αθλητισμό οφείλουμε να τον κάνουμε και συγκριτικό μας πλεονέκτημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, που καλωσόρισε τον κ. Βρούτση και σημείωσε:

«Στηρίζουμε σταθερά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 γιατί πιστεύουμε στη δύναμη και τη δυναμική του Αθλητισμού. Θεωρούμε ότι ο Γύρος είναι ένας τεράστιας σημασίας αθλητικό γεγονός, με παγκόσμια αξία και πολλαπλά οφέλη για τους Δήμους, από τους οποίους θα διέλθουν οι 120 επαγγελματίες αθλητές - ποδηλάτες.

Φέτος, ζητήσαμε ως Περιφέρεια να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην πόλη της Χαλκίδας. Αίτημα που έγινε δεκτό από τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση και τους συνεργάτες του. Πιστεύουμε πως η Χαλκίδα έχει να δώσει πολλά στον Ποδηλατικό Γύρο, αλλά και να αποκομίσει οφέλη από τη διοργάνωση.

Οι 8 Δήμοι μας που θα φιλοξενήσουν στους δρόμους τους τη διοργάνωση, είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους ποδηλάτες, αλλά και να εμπλέξουν τους πολίτες, αναπτύσσοντας παράλληλες δράσεις για να επικοινωνήσουν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Η Στερεά Ελλάδα επενδύει σε ακόμη μια διεθνή αθλητική διοργάνωση, γιατί θεωρεί τον Αθλητισμό όχημα προαγωγής αξιών στις κοινωνίες, αλλά και οικονομικής τους ανάπτυξης».

Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Στερεάς Ελλάδας, αναπτύχθηκαν από όλους τους εκπροσώπους των Δήμων τα προγράμματα των παράλληλων εκδηλώσεων που έχουν κουμπώσει με αφορμή της διεξαγωγής του Γύρου, ενώ ο διευθυντής Παράλληλων Δράσεων της Cycling Greece Θάνος Γεωργίου ανέλυσε το πως θα διαμορφωθεί το «τεράστιο πάρτυ στο Βελούχι για τον εντυπωσιακό τερματισμό»

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Χαλκίδα παραβρέθηκαν:

 - Η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα,

- Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακκαβάς,

- Ο Δήμαρχος Μακρακώμης, Γιώργος Χατζής

- Ο Δήμαρχος Αλιάρτου, Γιώργος Αραπίτσας

- Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας

- Εκπρόσωποι των Δήμων Λιβαδέων, Θηβέων, Λαμιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Δομών Υγείας.

Οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των Δήμων, αναφέρθηκαν στις πολλές παράλληλες δράσεις που ετοιμάζουν με τους μαθητές των Σχολείων τους πάνω στο πλάνο της Cycling Greece, ευχαρίστησαν για την ευκαιρία που τους δίνεται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση και υποσχέθηκαν πολύ κόσμο στα σπριντς αλλά και στις εκκινήσεις και τους τερματισμούς των πόλεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση