Φρουρός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια τελετής για τη Σάντρα Ντέι Ο’ Κόνορ στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσινγκτον

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 12:35 Φρουρός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια τελετής για τη Σάντρα Ντέι Ο’ Κόνορ στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσινγκτον

Ο συνάδελφός της προσπαθούσε να την κρατήσει όρθια

Μέλος της τιμητικής φρουράς των ΗΠΑ κατέρρευσε τη Δευτέρα (18/12) κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής τελετής που έλαβε χώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον, προς τιμήν της δικαστού Σάντρα Ντέι Ο’ Κόνορ, η οποία πέθανε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η φρουρός ήταν δίπλα στο φέρετρο της δικαστού, όταν λιποθύμησε.

Το τρομακτικό περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του CNN από τη Μεγάλη Αίθουσα του κτιρίου, σύμφωνα με το nypost.com. Τα αίτια της λιποθυμίας της φρουρού είναι ακόμα άγνωστα, όπως και η τωρινή της κατάσταση υγείας.

Στο βίντεο η γυναίκα φαίνεται να ταλαντεύεται, καθώς ένας συνάδελφός της προσπαθεί να την κρατήσει όρθια. Στη συνέχεια πέφτει στο πάτωμα, καθώς άλλοι σπεύδουν να τον βοηθήσουν. «Ω, ω», ακούγεται να παρατηρεί ο ξαφνιασμένος παρουσιαστής κατά τη διάρκεια του περιστατικού. «Το παρακολουθούμε τώρα, ζωντανά μαζί σας».

Για να τιμήσει την πρωτοποριακή καριέρα της δικαστού Σάντρα Ντέι Ο’ Κόνορ, το Ανώτατο Δικαστήριο πραγματοποίησε μια ιδιωτική τελετή το πρωί της Δευτέρας με ομιλητές τη δικαστή Σόνια Σοτομαγιόρ και την αιδεσιμότατη Τζέιν Φέιχι.

Το κοινό παρευρέθηκε στην αίθουσα για να αποτίσει φόρο τιμής στην Ο’Κόνορ, την πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η Ο’Κόνορ πέθανε από άνοια και επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ την 1η Δεκεμβρίου, σε ηλικία 93 ετών.

Θεωρούνταν συντηρητική και διορίστηκε για πρώτη φορά στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1981.

Πηγή: Newsbeast

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση