Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 11:50 Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Λίγες ημέρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,5 βαθμών την Πρωτοχρονιά

Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την κεντρική Ιαπωνία, χωρίς να έχει δοθεί ακόμα προειδοποίηση για τσουνάμι. Η δόνηση έρχεται λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά από έναν ισχυρό σεισμό που ισοπέδωσε τμήματα της κεντρικής Ιαπωνίας την 1η Ιανουαρίου.

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό ξεπέρασε τους 200, ενώ περισσότεροι από 100 εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο σεισμός των 7,5 βαθμών την Πρωτοχρονιά κατέστρεψε κτίρια, προκάλεσε πυρκαγιές και έθεσε εκτός λειτουργίας υποδομές στη χερσόνησο Νότο.

Προκάλεσε, επίσης, τσουνάμι με κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου στην ακτή της χερσονήσου Νότο, μιας στενής λωρίδας γης, που εκτείνεται περίπου 100 χιλιόμετρα στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Η δόνηση έγινε αισθητή έως το Τόκιο, σε απόσταση 300 χλμ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση