Λύθηκε το μυστήριο με την εγκυμοσύνη του σαλαχιού σε ενυδρείο: Έψαχναν αν ο πατέρας είναι καρχαρίας...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 14:45 Λύθηκε το μυστήριο με την εγκυμοσύνη του σαλαχιού σε ενυδρείο: Έψαχναν αν ο πατέρας είναι καρχαρίας...

Η μυστήρια εγκυμοσύνη ενός σαλαχιού σε ενυδρείο της Βόρειας Καρολίνας προβλημάτιζε τους υπευθύνους του και απασχόλησε τον Τύπο, καθώς δεν υπάρχει αρσενικό σαλάχι εντός του.

Η εγκυμοσύνη της Σάρλοτ, όπως ονομάζεται το θηλυκό σαλάχι που εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 12 και 16 ετών, σόκαρε τους υπεύθυνους του ενυδρείου, καθώς δεν υπάρχουν αρσενικά σαλάχια στον χώρο. Το ενυδρείο και το εργαστήριο καρχαριών της ομάδας ECCO παρατήρησε πρήξιμο στη Σάρλοτ τον Σεπτέμβριο και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι καρκίνος. Αφού έκανε υπερήχους στο σαλάχι, η ομάδα διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οι δηλώσεις που έγιναν viral: «Υπάρχει πιθανότητα να ζευγάρωσε με έναν από αυτούς τους νεαρούς αρσενικούς καρχαρίες»

«Κάνουμε υπερήχους στο σαλάχι μας, τη Σαρλότ, από τον Σεπτέμβριο, όταν άρχισε να πρήζεται. Καταγράψαμε πολλαπλές “αναπτύξεις” εσωτερικά και αρχικά σκεφτήκαμε ότι είχε καρκίνο», δήλωσε η Μπρέντα Ρέιμερ, μέλος του προσωπικού.

«Επικοινώνησα με τον δρ. Ρομπ Τζόουνς, τον κτηνίατρο του ενυδρείου, και είπε ότι πρόκειται για αυγά. Δεν έχουμε αρσενικό σαλάχι. Είπε ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις παρθενογένεσης σε σαλάχια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Associated Press, στο ενυδρείο δεν έχει φιλοξενηθεί αρσενικό σαλάχι εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια.

Η Ρέιμερ, τότε, αστειεύτηκε ότι η Σάρλοτ ζει στο ίδιο ενυδρείο με «πολύ νεαρούς καρχαρίες», ηλικίας περίπου ενός έτους, από τον Ιούλιο. Τότε άρχισαν να παρατηρούν ότι το σαλάχι έφερε σημάδια δαγκώματος - σημάδι ζευγαρώματος των καρχαριών.

«Δεν σκεφτήκαμε τίποτα γι' αυτό, μέχρι που μια μέρα είπαμε: “Θεέ μου. Οι καρχαρίες δαγκώνουν όταν ζευγαρώνουν”», δήλωσε ο Ρέιμερ. «…Υπάρχει πιθανότητα να ζευγάρωσε με έναν από αυτούς τους νεαρούς αρσενικούς καρχαρίες».

Σύμφωνα με το CBS, αυτά τα σχόλια έγιναν γρήγορα viral και δημοσιεύματα άρχισαν να αναφέρουν ότι το σαλάχι έμεινε έγκυος από καρχαρία, ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι δυνατό.

Η εξήγησε ερευνήτριας για την εγκυμοσύνη του σαλαχιού

Η Κέιντι Λάιονς, ερευνήτρια στο Ενυδρείο της Τζόρτζια, που δεν σχετίζεται με το ενυδρείο εξήγησε στο Associated Press, ότι εκτός από τις προφανείς διαφορές, όπως το μέγεθός τους, η η ανατομία και το DNA σαλαχιού και καρχαρία δεν θα προσφέρονταν για αναπαραγωγή.

Βέβαια, δεν έχει σοκαριστεί από το γεγονός, καθώς και άλλα είδη σαλαχιών και καρχαρίων είχαν τέτοιου είδους εγκυμοσύνες.

«Δεν εκπλήσσομαι, γιατί η φύση βρίσκει τον τρόπο να συμβαίνει αυτό», είπε, εξηγώντας ότι το ωάριο ενός θηλυκού ζώου συγχωνεύεται με ένα άλλο κύτταρο, ενεργοποιεί την κυτταρική διαίρεση και οδηγεί στη δημιουργία ενός εμβρύου. Οι καρχαρίες του ενυδρείου επομένως είναι αθώοι ενώ το θηλυκό αυτό σαλάχι δεν χρειάστηκε τη συνδρομή κανενός αρσενικού για την αναπαραγωγή του.

Πηγή: CBS

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση