Γυναίκες συμμετείχαν για πρώτη φορά μετά από 1.250 χρόνια στο Φεστιβάλ της Ιαπωνίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 10:18 Γυναίκες συμμετείχαν για πρώτη φορά μετά από 1.250 χρόνια στο Φεστιβάλ της Ιαπωνίας (φωτο: twitter)

Έσπασαν την παράδοση στο διάσημο φεστιβάλ της Ιαπωνίας.

Για πρώτη φορά μετά από 1.250 χρόνια συμμετείχαν γυναίκες στο Hadaka Matsuri γνωστό και ως το Γυμνό Φεστιβάλ.

Αυτές οι γυναίκες που συμμετείχαν στο Γυμνό Φεστιβάλ στην Ιαπωνία έγραψαν ιστορία σε μία χώρα που είναι δύσκολο μία γυναίκα να μπει σε ανδροκρατούμενο χώρο. Σημειώνεται ότι η χώρα πέρυσι κατετάγη 125η από τις 146 χώρες στον δείκτη που καταγράφει τις διαφορές μεταξύ των φύλων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Παρασκηνιακά, οι γυναίκες εργάζονταν πάντα πολύ σκληρά για να υποστηρίξουν τους άνδρες στο φεστιβάλ», εξήγησε η Atsuko Tamakoshi, η οικογένεια της οποίας συμμετέχει στο φεστιβάλ Konomiya για γενιές. «Αλλά η ιδέα να λάβουμε πραγματικά μέρος στο φεστιβάλ, στο οποίο οι άντρες προσπαθούν να διώξουν τα κακά πνεύματα, πριν προσευχηθούν για ευτυχία στον ιερό ναό, φαίνεται να μην έχει προκύψει ποτέ πριν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Naruhito Tsunoda, δεν υπήρξε ποτέ πραγματική απαγόρευση. Απλώς κανείς δεν είχε ρωτήσει καν και όταν το έκαναν, η απάντηση ήταν εύκολη. «Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα διασκεδαστικό φεστιβάλ για όλους. Νομίζω ότι ο Θεός θα ήταν πολύ χαρούμενος για αυτό», είπε στο πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, δεν ήταν όλοι στην κοινότητα τόσο ανοιχτόμυαλοι.

«Υπήρχαν πολλές φωνές που ανησυχούσαν για τη συμμετοχή μας. Έλεγαν, "Τι κάνουν οι γυναίκες σε ένα αντρικό φεστιβάλ;", "Αυτό είναι ένα αντρικό φεστιβάλ, είναι σοβαρό"», είπε η 56χρονη Tamakoshi.

«Όμως ήμασταν όλες ενωμένες σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Πιστεύαμε ότι ο Θεός θα μας πρόσεχε αν ήμασταν ειλικρινείς». Αν και το φεστιβάλ ονομάζεται Γυμνό τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αντίθετα, οι γυναίκες φορούν μακριές, μοβ ρόμπες και λευκά σορτς ενώ οι άνδρες εσώρουχο. Αυτές οι γυναίκες, ωστόσο, δεν σπάνε απλώς τα εμπόδια των φύλων με τη συμμετοχή τους. Διατηρούν ζωντανή την παράδοση.

Αυτή την εβδομάδα, σε ένα άλλο γυμνό φεστιβάλ - που πραγματοποιήθηκε στον ναό Kokuseki στη βόρεια Ιαπωνία - ανακοινώθηκε ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο, απλώς γιατί δεν υπήρχαν αρκετοί νέοι για να συνεχιστεί.

Η Ιαπωνία έχει έναν από τους ταχύτερα γερασμένους πληθυσμούς στη Γη. Πέρυσι, για πρώτη φορά, περισσότεροι από ένας στους 10 ανθρώπους ήταν ηλικίας 80 ετών και άνω. Την ίδια ώρα το ποσοστό γεννήσεων είναι μόλις 1,3 ανά γυναίκα, με μόλις 800.000 γεννήσεις πέρυσι.

«Ο σύζυγός μου έπαιρνε πάντα μέρος σε αυτό το φεστιβάλ», είπε στο BBC η Atsuko Tamakoshi. «Και ήμουν πάντα ο θεατής. Τώρα είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη και ευτυχία».

Με πληροφoρίες του BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση