Η Αυστρία απέλασε Ρώσους διπλωμάτες – «Θα υπάρξουν αντίποινα» λέει η Μόσχα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 21:17 Η Αυστρία απέλασε Ρώσους διπλωμάτες – «Θα υπάρξουν αντίποινα» λέει η Μόσχα

Η Αυστρία κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα 2 διπλωμάτες της πρεσβείας της Ρωσίας, κατηγορώντας τους για ενέργειες ασυμβίβαστες με το διπλωματικό τους καθεστώς. Τους διέταξε να εγκαταλείψουν την Αυστρία εντός μιας εβδομάδας, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι απελάσεις αυτές ανεβάζουν, σύμφωνα με το newsit.gr, σε 11 τον αριθμό των διπλωματών της Ρωσίας που έχει απελάσει η Αυστρία από το καλοκαίρι του 2020, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ.
Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις απελάσεων, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες ενέργειες ή περιστάσεις.

Αντιδρώντας η Μόσχα τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για την αυστριακή απόφαση, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, η Μόσχα χαρακτήρισε «αβάσιμη» την απόφαση της Βιέννης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση