Gidori: Ο κολοσσιαίος ουρανοξύστης των «κρεμαστών σπιτιών» που θέλει να χτίσει η Σαουδική Αραβία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 10:10 Gidori: Ο κολοσσιαίος ουρανοξύστης των «κρεμαστών σπιτιών» που θέλει να χτίσει η Σαουδική Αραβία

Το Gidori θα διαθέτει 190 «κρεμαστά» διαμερίσματα με γυάλινους τοίχους, καθώς και 200 πολυτελείς βίλες.

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να καινοτομεί και να εκπλήσσει τον κόσμο με τα φουτουριστικά πρότζεκτ που ετοιμάζει. Ήδη η γραμμική μεγαλούπολη μήκους 170 χιλιομέτρων με την ονομασία The Line βρίσκεται υπο κατασκευή, ωστόσο μέσα στα επόμενα χρόνια η χώρα της Μέσης Ανατολής είναι έτοιμη να μας εντυπωσιάσει και με ένα άλλο αρχιτεκτονικό ορόσημο, το Gidori.

Πρόκειται για μια τριγωνική κατασκευή, εμπνευσμένη από τους βραχώδεις σχηματισμούς της ερήμου, που θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Θα διαθέτει 190 «κρεμαστά» διαμερίσματα με γυάλινους τοίχους, το καθένα από τα οποία θα προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα. Αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα υπόσχεται να γίνει ένας αξέχαστος προορισμός για τους λάτρεις της πολυτέλειας.

Το θέρετρο θα περιλαμβάνει επίσης 200 πολυτελείς βίλες, μαζί με ένα boutique ξενοδοχείο 80 δωματίων που θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που θα συμπληρώνεται από γκουρμέ εστιατόρια, σπα, γυμναστήριο και πισίνες.

Τον σχεδιασμό του εντυπωσιακού κτιρίου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas και θα χτιστεί στην ακτή του κόλπου της Άκαμπα, αποτελώντας το χαρακτηριστικό σύμβολο ενός φιλόδοξου τουριστικού έργου που επικεντρώνεται στην πολυτέλεια και την υπαίθρια αναψυχή.

Στόχος είναι να έχει παραδοθεί μέχρι το 2030, ως μέρος του εγχειρήματος «Vision 2030» της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση