Άλπεις: Χιονοστιβάδα παρέσυρε πολλούς σκιέρ σε χιονοδρομικό της Ελβετίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 19:56 Άλπεις: Χιονοστιβάδα παρέσυρε πολλούς σκιέρ σε χιονοδρομικό της Ελβετίας

Αγωνία στις ελβετικές Άλπεις. Παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα αρκετοί σκιέρ κοντά στο Τσέρματ.Τους τελευταίους μήνες 14 άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο από χιονοστιβάδες στην Ελβετία.

Αρκετοί σκιέρ, σύμφωνα με το newsit.gr, παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στο Τσέρματ, ένα από τα πλέον δημοφιλή χιονοδρομικά στην Ελβετία, έγινε γνωστό από την αστυνομία του καντονιού του Βαλέ, με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Λίγο μετά τις 14.00, σήμερα 1/4/2024, μια χιονοστιβάδα σημειώθηκε στον τομέα εκτός πίστας στο Ρίφελμπεργκ (Τσερμάτ). Παρασύρθηκαν αρκετοί άνθρωποι. Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα ακολουθήσουν πληροφορίες», έγραψε η αστυνομία.

Καμία άλλη πληροφορία δεν είναι προς το παρόν γνωστή.

Σφοδρές χιονοπτώσεις και πολύ ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων σε περιοχές των Άλπεων, στο νότιο τμήμα της Ελβετίας.

Σήμερα, ο κίνδυνος ήταν μεγάλος σε ορισμένα τμήματα των καντονιών Γκριζόν και Βαλέ.

«Προβλέπονται μεγάλες χιονοστιβάδες, σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ μεγάλες» ανέφερε σήμερα το Ινστιτούτο για την Έρευνα του Χιονιού και των Χιονοστιβάδων.

Αυτόν τον χειμώνα, 14 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σε χιονοστιβάδες στην Ελβετία, ένας αριθμός ελαφρά μικρότερος από τον μέσο όρο τα τελευταία χρόνια που ανέρχεται σε 17 θανάτους στα τέλη Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση