Γιώργος Λάνθιμος: Το Poor Things δεν θα μπορούσε να γυριστεί στην Ελλάδα9

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 20:43 Γιώργος Λάνθιμος: Το Poor Things δεν θα μπορούσε να γυριστεί στην Ελλάδα9

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Γιώργος Λάνθιμος σχετικά με τη νέα του ταινία «Poor Things». Μετά τον θρίαμβο στο Φεστιβάλ Βενετίας, πλέον είναι υποψήφια και για επτά Χρυσές Σφαίρες.

Ο Γιώργος Λάνθιμος διευκρίνισε ωστόσο, ότι η ταινία «Poor Things» δεν θα μπορούσε να γυριστεί ποτέ στην Ελλάδα, καθώς, όπως εξήγησε, «είναι δύο διαφορετικά κομμάτια: το ένα είναι η χρηματοδότηση, το άλλο είναι πρακτικά πού θα γυριζόταν».

Όταν ψάχναμε μέρος για να κάνουμε το γύρισμα και καταλήξαμε στη Βουδαπέστη, όλες οι επιλογές ήταν ανοιχτές, αποκάλυψε ο διάσημος σκηνοθέτης, ακόμα και η Ελλάδα, αλλά άμεσα αποκλείστηκε γιατί εδώ δεν υπάρχουν στούντιο. Ούτε η τεχνική γνώση και η εμπειρία της κατασκευής τέτοιου επιπέδου σκηνικών υπάρχει.

Ως γνωστόν, ο Γιώργος Λάνθιμος εδώ και χρόνια κάνει σινεμά εκτός Ελλάδας. Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε κι αν ο ίδιος νιώθει ότι πήρε τη σωστή απόφαση όταν έφυγε στο εξωτερικό:

«Όταν έφυγα από την Ελλάδα ήταν πολύ σημαντικό γιατί έγιναν τα πρώτα βήματα για να γίνουν οι πρώτες ταινίες (σ.σ.: «Άλπεις» και «Αστακός»), αλλά με δυσκολία. Ήμασταν αρκετά αφελείς. Εκείνη την εποχή μού έλεγαν, ”καταπληκτικός ο Κυνόδοντας…, αλλά αυτό που ζητούσαν ήταν ”κάτι λίγο πιο mainstream, που επειδή είσαι Ευρωπαίος θα είναι λίγο πιο ενδιαφέρον”. Ήταν δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε με έναν τρόπο. Από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτό το πράγμα δεν έχει τόση σημασία το πού βρίσκεσαι. Στην αρχή ναι, ήταν πάρα πολύ σημαντικό, αυτή τη στιγμή νομίζω δεν παίζει τόσο ρόλο το πού βρίσκομαι».

Επίσης, ο πολυβραβευμένος Έλληνας δημιουργός αναφέρθηκε και στην πρωτότυπη μουσική που χρησιμοποίησε στο «Poor Things» για πρώτη φορά, λέγοντας: «Πάντα προσπαθούσα να το κάνω, αλλά, ψάχνω πάρα πολύ τη μουσική στη διάρκεια του μοντάζ. Bρίσκω κομμάτια και μοντάρω με αυτά, και ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η ισορροπία του τόνου με την οποία δημιουργούσα στη διάρκεια του μοντάζ και σχεδόν αδύνατο να έρθει ένας συνθέτης να κάνει κάτι άλλο και να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο».

Ο Γιώργος Λάνθιμος, πάντως, αφού σημείωσε πως δεν του αρέσει πολύ να ερμηνεύει ο ίδιος τις ταινίες του, άφησε να εννοηθεί πως η γνώμη του κοινού τον ενδιαφέρει περισσότερο από τα όποια βραβεία:

«Νομίζω ότι, ακριβώς, ο σκοπός που φτιάχνουμε τις ταινίες είναι να γίνονται κτήμα του κόσμου, κι εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να τις φτιάξω όσο πιο ”ανοιχτές” γίνεται, ώστε οι διαφορετικοί άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές και προσωπικές εμπειρίες να μπορούν να προσεγγίζουν τη δική τους προσωπική εμπειρία σε αυτό που βλέπουν. Να μην είναι, δηλαδή, μια μονοδιάστατη εμπειρία για όλους η ταινία, αλλά να έχει διαφορετικές ερμηνείες και αίσθηση για κάθε διαφορετικό άνθρωπο που τη βλέπει».

Όσον αφορά την Έμα Στόουν, η διάσημη ηθοποιός δεν ήταν στο πλευρό του Έλληνα σκηνοθέτη, λόγω ασθένειας που την ταλαιπωρεί, αν και ήταν προγραμματισμένο να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου βγαίνει στους κινηματογράφους την 1η Ιανουαρίου 2024 από τη Feelgood Entertainment.

πηγή: newsbeast.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση