Εγκυκλοπαίδεια κόμικς: Ένας διαδικτυακός θησαυρός 14.000 καλλιτεχνών στην Comiclopedia

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 10:10 Εγκυκλοπαίδεια κόμικς: Ένας διαδικτυακός θησαυρός 14.000 καλλιτεχνών στην Comiclopedia

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη ξεκίνησε από τον ιδρυτή του Lambiek, Kees Kousemaker, το 1999.

Πολύ κοντά στο σταθμό Nieuwmarkt στο Άμστερνταμ βρίσκεται ένα κρυφό «στολίδι» για τους λάτρεις των κόμικς.

Το Lambiek ιδρύθηκε το 1968 και είναι ένα από τα παλαιότερα καταστήματα κόμικς στον κόσμο. Και τώρα το μαγαζί προσφέρει μια άλλη πολύτιμη πηγή για όποιον ενδιαφέρεται για την τέχνη των κόμικς: την Comiclopedia. Ο ιστότοπος είναι το διαδικτυακό αρχείο για περισσότερους από 14.000 καλλιτέχνες κόμικς από όλο τον κόσμο -συμπεριλαμβανομένων διάσημων ονομάτων όπως ο Stan Lee και ο Charles Schultz.

Μεταξύ αυτών είναι ο Γάλλος καλλιτέχνης Jean Giraud -γνωστότερος με το ψευδώνυμο Mœbius- ο οποίος δημιούργησε μοναδικές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας με στοιχεία σουρεαλισμού. Ένας άλλος σημαντικός δημιουργός που μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο είναι ο Albert Uderzo, ο οποίος ήταν ο καλλιτέχνης πίσω από τα κόμικς του Αστερίξ που έγραψε ο René Goscinny. Η Comiclopedia καταγράφει επίσης κόμικς που δημιουργήθηκαν στην Ολλανδία, όπως ο Tom Poes και ο Kapitein Rob.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση