Ο ISIS αποκεφάλισε on camera τις δυο Σκανδιναβές τουρίστριες στο Μαρόκο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 11:38 Ο ISIS αποκεφάλισε on camera τις δυο Σκανδιναβές τουρίστριες στο Μαρόκο
«Εδώ είναι τα κεφάλια των θεών σας» ακούγεται να λέει ένας από τους δράστες

Για τη δολοφονία των δύο Σκανδιναβών γυναικών στο νότιο Μαρόκο, συνελήφθησαν τέσσερις άντρες οι οποίοι σε βίντεο που διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπόσχονται υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος.

Η 24χρονη Louisa Vesterager Jespersen, από τη Δανία και η 28χρονη Maren Ueland, από τη Νορβηγία βρέθηκαν νεκρές στο νότιο Μαρόκο με τραύματα από μαχαίρια στους λαιμούς, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές του βασιλείου.

Τα πτώματα των δύο γυναικών, εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε «απομονωμένη ορεινή περιοχή» 10 χιλιόμετρα από το Ιμλίλ, μικρό χωριό στον Άνω Άτλαντα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Ο Δανός πρωθυπουργός Lars Lokke Rasmussen, είχε αναφερθεί στις «ασυνήθιστα κτηνώδεις" δολοφονίες ως τρομοκρατική επίθεση.

Τα δυο θύματα ταξίδεψαν μαζί στο Μαρόκο και σχεδίαζαν να περάσουν εκεί τουλάχιστον 30 ημέρες - έκαναν πεζοπορία στο βουνό Atlas, μια οροσειρά που εκτείνεται σε όλη την βορειοδυτική Αφρική, από το Μαρόκο μέχρι την Τυνησία, μέσω Αλγερίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τουλάχιστον ένας από τους υποτιθέμενους δολοφόνους είναι ένας «εξτρεμιστής», όπως επιβεβαίωσαν οι μαροκινές αρχές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η διπλή δολοφονία ήταν πράξη τρομοκρατίας.

Η μυστική υπηρεσία της Δανίας, συνδέει τους φόνους με το ISIS καθώς ο φρικτός θάνατος της μιας γυναίκας μαγνητοσκοπήθηκε. Στο βίντεο, που θεωρείται γνήσιο, ακούγεται ένας από τους άντρες να λέει «εδώ είναι τα κεφάλια των θεών σας» και »αυτό είναι για τη Συρία».

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση