Πρόστιμο σε επιβάτη επειδή... έγειρε το κάθισμά του στο τρένο προς τα πίσω

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 16:52 Πρόστιμο σε επιβάτη επειδή... έγειρε το κάθισμά του στο τρένο προς τα πίσω

Επιβάτης τρένου τιμωρήθηκε με πρόστιμο επειδή έγειρε την πλάτη του καθίσματός του προς τα πίσω. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια.

Ένας επιβάτης που ταξίδευε με τρένο στην Κίνα τιμωρήθηκε με πρόστιμο επειδή έγειρε προς τα πίσω την πλάτη του καθίσματός του.

Όπως αναφέρει το CNN, ένας φοιτητής ονόματι Γουάνγκ, ο οποίος ταξίδευε με το τρένο, είχε τοποθετήσει τον καινούριο του υπολογιστή πάνω στο πτυσσόμενο τραπεζάκι. Κάποια στιγμή κατα τη διάρκεια του ταξιδιού, ο άνδρας που καθόταν μπροστά του, ονόματι Λιού, έγειρε το κάθισμά του προς τα πίσω και έσπασε την οθόνη του υπολογιστή.

Αφού επιδιόρθωσε τον υπολογιστή του, ο Γουάνγκ μήνυσε τον Λιού και του ζήτησε αποζημίωση ύψους 685 δολαρίων για την κάλυψη των εξόδων επισκευής.

Το λαϊκό δικαστήριο της κομητείας Xiangyin στη Χουνάν έκρινε ότι και οι δυο άνδρες ήταν εν μέρει υπεύθυνοι για ότι συνέβη, με τον Λιού να φταίει κατά 70% επειδή «ξάπλωσε» το κάθισμά του και τον Γουάνγκ να ευθύνεται κατά 30% επειδή θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Έτσι, ο Λιού υποχρεώθηκε να καταβάλει 478,15 δολάρια– το 70% του συνολικού ποσού που είχε ζητήσει αρχικά ο Γουάνγκ.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο επεσήμανε ότι στο τρένο είχαν αναρτηθεί αφίσες που υπενθύμιζαν στους ανθρώπους να ρωτούν τον συνεπιβάτη τους πριν «ξαπλώσουν» τη θέση τους.

Πηγή: CNN

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση