Αδιανόητο ρεκόρ Γκίνες: Αυστραλός ξεπέρασε τα 3.200 push ups σε μία ώρα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 11:00 Αδιανόητο ρεκόρ Γκίνες: Αυστραλός ξεπέρασε τα 3.200 push ups σε μία ώρα!

Ένας Αυστραλός πατέρας προπονήθηκε σκληρά για να καταφέρει να πιάσει τον αριθμό-ρεκόρ των 3.206 push ups σε 60 λεπτά.

Φρόντισε να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες και να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο και μια θέση στο βιβλίο, κάνοντας 3.206 push ups σε μία ώρα!

Πρόκειται για τον 33χρονο Λούκας Χέλμκε, ο οποίος, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το έχει δουλέψει πολύ το στήθος και τις κάμψεις, όντας ένας Hulk με τα όλα του.

Ο Χέλμκε υποδέχτηκε τους κριτές του βιβλίου Γκίνες στο γυμναστήριο του στο Μπρισμπέιν τον Νοέμβριο και πέτυχε το ρεκόρ, όντας ο 4ος που το σπάει τα τελευταία 3 χρόνια. Χρειάστηκαν 5 μήνες για να εγκριθεί το ρεκόρ.

Έχοντας ως κίνητρο τον ενός έτους γιο του στον οποίο «ήθελα να δείξω ότι τιποτα δεν είναι αδύνατο», ο Χέλμκε έκανε 53 push ups το λεπτό και μάλιστα με την απαιτούμενη στάση σώματος, χωρίς να «κλέψει» σε κάποιο από αυτά. Για την ακρίβεια, υπήρξαν 34 push ups που ακυρώθηκαν, τα οποία δε συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό 3.206. Ίσιο σώμα, γόνατα και μέση στην ευθεία, δεν λύγισαν στιγμή και κάμψη σε γωνία 90 μοιρών στους αγκώνες.

Ο Χέλμκε έσπασε το ρεκόρ κατά 24 push ups, καθώς ο προηγούμενος κάτοχος, Ντάνιελ Σκάλι, είχε κάνει πριν έναν χρόνο 3.182 κάμψεις.

Για να το πετύχει αυτό ο Χέλμκε, προπονήθηκε για 3 χρόνια, δίνοντας έμφαση στην αύξηση της μυικής του μάζας και δύναμης.

Πάντως, ο Χέλμκε ίσως να μην χαρεί πολύ το ρεκόρ του. Υπάρχουν αναφορές πως ένας Αμερικάνος στη Φλόριντα, ο 60χρονος Ρομπ Στίρλινγκ, έκανε τον Μάρτιο 3.264 push ups και το επίτευγμά του βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης από την Επιτροπή Γκίνες.

Γι’ αυτό και ο Χέλμκε δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αλλά θα κυνηγήσει και άλλα ρεκόρ που περιλαμβάνουν κάμψεις, αλλά και εν γένει σωματικά επιτεύγματα.

Πηγή: intronews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση