Γονείς έκαναν δώρο στη 5χρονη κόρη τους ένα αμάξι ώστε να την παρακινήσουν να πάει στο σχολείο (vid)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαΐου 2023 13:07 Γονείς έκαναν δώρο στη 5χρονη κόρη τους ένα αμάξι ώστε να την παρακινήσουν να πάει στο σχολείο (vid)

Στο βίντεο, το νεαρό κορίτσι φαίνεται να στέκεται μπροστά από το αυτοκίνητο με τους γονείς της, καθώς της δίνουν τα κλειδιά και την ενθαρρύνουν να καθίσει πίσω από το τιμόνι.

Ένα βίντεο που έγινε πρόσφατα viral στο TikTok δείχνει ένα 5χρονο κοριτσάκι να λαμβάνει ως δώρο από τους γονείς του ένα πολυτελές SUV ως κίνητρο για να πηγαίνει τακτικά στο σχολείο. Το βίντεο έχει προκαλέσει εκτεταμένη κριτική και συζήτηση σχετικά με τον κατάλληλο τρόπο παροχής κινήτρων στα παιδιά για μάθηση.

Στο βίντεο, το νεαρό κορίτσι φαίνεται να στέκεται μπροστά από το αυτοκίνητο με τους γονείς της, καθώς της δίνουν τα κλειδιά και την ενθαρρύνουν να καθίσει πίσω από το τιμόνι. Η αντίδραση του κοριτσιού είναι μια αντίδραση ενθουσιασμού και χαράς, καθώς πηδάει πάνω-κάτω και αναφωνεί την αγάπη της για το όχημα.

@farhanazahra91

Happy birthday Nur Fatima Az zahra yang ke 5 happy dia dapat G Wagon yang dia nak, sampai dia asyik mintak nak pegang kunci je hahaha

♬ original sound - Farhana Zahra

Αν και οι γονείς του κοριτσιού μπορεί να σκόπευαν με το δώρο να παρακινήσουν την κόρη τους να πάει σχολείο, το βίντεο έχει προκαλέσει ανησυχίες για τον αντίκτυπο τέτοιων υπερβολικών δώρων στις αξίες και τις προτεραιότητες των παιδιών.

Ορισμένοι επικριτές έχουν υποστηρίξει ότι τέτοια δώρα μπορούν να δημιουργήσουν μια ανθυγιεινή αίσθηση δικαιώματος και υλισμού στα μικρά παιδιά. Υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να παρακινούνται να μάθουν για χάρη της μάθησης και όχι για την υπόσχεση υλικών ανταμοιβών.

Άλλοι έχουν επισημάνει ότι το δώρο στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα σχετικά με τη σημασία των υλικών αγαθών και θα μπορούσε να οδηγήσει το παιδί να εξισώσει την επιτυχία με την κατοχή αντικειμένων πολυτελείας. Υποστηρίζουν ότι τέτοιες αξίες θα μπορούσαν να βλάψουν τη μακροπρόθεσμη ευημερία και την αίσθηση πληρότητας του παιδιού.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση