Το πιο δυσπρόσιτο ψιλικατζίδικο του κόσμου κρέμεται σε έναν απότομο βράχο, 120 μέτρα από το έδαφος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 15:01 Το πιο δυσπρόσιτο ψιλικατζίδικο του κόσμου κρέμεται σε έναν απότομο βράχο, 120 μέτρα από το έδαφος

Μια μικρή ξύλινη καλύβα, που κρέμεται 120 μέτρα πάνω από το έδαφος σε έναν απότομο βράχο, είναι πιθανότατα το πιο δυσπρόσιτο ψιλικατζίδικο στον κόσμο, και βρίσκεται στην Κίνα.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της κινεζικής αγγλόφωνης εφημερίδας China Daily, το μικροσκοπικό αυτό κατάστημα των 2 τετραγωνικών μέτρων προσφέρει νερά, σνακ και αναψυκτικά στους ορειβάτες που περνούν από δίπλα του.

Βρίσκεται στο γεωλογικό πάρκο Shiniuzhai της επαρχίας Χουνάν, που φημίζεται για τους ψηλούς λόφους της με την εκπληκτική θέα και για τις ορειβατικές της δραστηριότητες. Το όνομα Shiniuzhai στα κινέζικα σημαίνει «χωριό του πέτρινου βοδιού», και προέρχεται από το σχήμα ενός από τους λόφους.

Το ψιλικατζίδικο βρίσκεται κατά μήκος μιας διαδρομής via ferrata, 800 μέτρων. Η via ferrata – στα ιταλικά σημαίνει «σιδερένιος δρόμος» – είναι μία αναρριχητική διαδρομή όπου υπάρχουν μεταλλικά βοηθήματα για να στερεώνονται οι ορειβάτες και να είναι πιο ασφαλείς.

Το ιδιαίτερο αυτό κατάστημα προκάλεσε αίσθηση όταν άνοιξε το 2018 μετά από ένα χρόνο κατασκευής. Επέστρεψε στο προσκήνιο αυτόν τον μήνα μετά από πρόσφατες αναφορές στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, και έγινε κορυφαία τάση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διαδρομή μέχρι την κορυφή διαρκεί περίπου 90 λεπτά και κάθε ορειβάτης δικαιούται ένα δωρεάν μπουκάλι νερό από το κατάστημα, δήλωσε στην China Daily ο Song Huizhou, γενικός διευθυντής του γεωλογικού πάρκου Shiniuzhai.

Πώς γίνεται ο εφοδιασμός

Τα μέλη του προσωπικού είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά προμηθειών στο κατάστημα κάθε μέρα, πρόσθεσε.

Ένας ανώνυμος υπάλληλος δήλωσε στην Beijing Youth Daily, μια άλλη κρατική εφημερίδα, ότι το προσωπικό – στο κατάστημα βρίσκεται πάντα ένας υπάλληλος ανά βάρδια – μεταφέρει καθημερινά δεκάδες μπουκάλια στο σακίδιό του καθώς σκαρφαλώνει στο λόφο, το καθένα από τα οποία πωλείται έναντι 5 έως 7 γιουάν, 60 έως 90 λεπτά του ευρώ.

Στην επαρχία Χουνάν των 64 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται επίσης το Εθνικό Δασικό Πάρκο Zhangjiajie, το οποίο φημίζεται για τους πανύψηλους βράχους – στήλες, που πιστεύεται ότι ενέπνευσαν το απόκοσμο τοπίο του πλανήτη Πανδώρα στην ταινία «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον.

Με πληροφορίες από: China’s ‘most inconvenient convenience store’ hangs off the side of a cliff by Chris Lau, CNN

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση