Θωρακίζεται θεσμικά το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 23:05 Θωρακίζεται θεσμικά το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Σε νέες ράγες μπαίνει η συνεργασία του Δήμου Λαμιέων και του σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» μετά τη σημερινή συνάντηση για τη θεσμική θωράκιση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (1940-1944).

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την καταγραφή και την τεκμηρίωση του μουσειακού υλικού, που εκτίθεται στο Μουσείο, καθώς και για την ολοκλήρωση του Κανονισμού Λειτουργίας και της Μουσειολογικής Μελέτης. 

Το Μουσείο, από το 2013 που ιδρύθηκε, στεγάζεται στο Δημαρχείο και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταφερθεί στο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους. 

Ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος με τον επικεφαλής της παράταξης "Λαμία στο Κέντρο" Παναγιώτη Στασινό συμφώνησαν, τέλος, με το σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό του Δρ Βασιλική Λάζου και την Γενική Γραμματέα Σοφία Βακιρτζιδέλη να προχωρήσουν στην υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας. 

80 χρόνια μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, αναμφίβολα το Μουσείο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το ορόσημο για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και ένα πραγματικό κόσμημα στο κέντρο της Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση