Η ιστορία του 92χρονου και το 5ευρο για τους σεισμόπληκτους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 07:55 Η ιστορία του 92χρονου και το 5ευρο για τους σεισμόπληκτους

Μια συγκινητική ιστορία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς μετέφερε μέσα από ανάρτηση του στα social ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ευχαριστώντας παράλληλα τους δημότες για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους γείτονές μας. 

"Ο κ. Νίκος", πρωταγωνιστής της ιστορίας που έκανε γνωστή ο Κώστας Μπακογιάννης, "είναι 92 χρονών, Βορειοηπειρώτης κι ήρθε στην Αθήνα πριν από 4 μήνες. Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει να λαμβάνει το κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης. Η κόρη του είναι άνεργη και έχει μια εγγονή 8 χρονών.

Εδώ και 2 μήνες έγινε μέλος της Λέσχης Φιλίας Αγίου Ελευθερίου. Έρχεται καθημερινά για ζεστασιά, κουβέντα και παρέα. 

Χθες καθόταν μπροστά στην τηλεόραση της Λέσχης και παρακολουθούσε τις ειδήσεις.

Άνοιξε ένα παλιό πορτοφόλι που είχε μέσα μόνο ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και μερικά νομίσματα.

«Θα έπαιρνα κάτι στην εγγόνα μου που ήρθε πρώτη στα αγγλικά». Βγήκε έξω, πήγε στο διπλανό παντοπωλείο και επέστρεψε με μια σακούλα τρόφιμα. Την άφησε πάνω στο τραπέζι με τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνει η Λέσχη για την Τουρκία και τη Συρία και κάθισε ξανά στην παρέα του".

Είναι μία ακόμη από τις πολλές ιστορίες ανθρωπιάς, που δείχνουν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, όπως σωστά επισημαίνει στην ανάρτηση του ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση