Βασιλική Λάζου: «Προτεραιότητα ο ίδιος ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 20:35 Βασιλική Λάζου: «Προτεραιότητα ο ίδιος ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας»

Συνάντηση Βασιλικής Λαζου, υποψήφιας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας.

 Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βασιλική Λάζου στα γραφεία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

 Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ηλίας Κεφαλάς και ο Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Καρκάνης ενημέρωσαν την κ. Λάζου για τα αιτήματα του κλάδου δίνοντας έμφαση σε φορολογικά ζητήματα, την ανάγκη χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον καθορισμό πλαισίου λειτουργίας των διαδικτυακών πωλήσεων και την επανεξέταση του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας.  Στη συνάντηση παρέστη, ύστερα από πρωτοβουλία της κ. Λάζου, και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς κ. Νίκος Πασαλίδης με τον οποίο το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει γόνιμες απόψεις για τα ζητήματα του κλάδου και τις δραστηριότητες.

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάζου άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα και τις προτάσεις του εμπορικού συλλόγου Λαμίας και εξέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας οι οποίες ικανοποιούν πολλά από τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα: Θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ρύθμιση χρεών, ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, νέος πτωχευτικός κώδικας – ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης, ενεργειακή αναβάθμιση για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, Αυτοαπασχολούμενους (Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις), ενίσχυση ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα, μικροπιστώσεις για αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις και δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα. Πρόκειται για προγραμματισμένες, υπολογισμένες και δίκαιες προτάσεις που θέτουν σε προτεραιότητα τον ίδιο τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.  

Η κ. Λάζου επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της Λαμίας που αποτελεί το κέντρο της Περιφέρειας της Στερεάς όπως και της ανάδειξης του ιστορικού τριγώνου Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος και των ιαματικών πηγών της περιοχής που θα προσελκύσουν επισκέπτες στην πόλη μας και θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα. Σημείωσε ότι αποτελούν διαχρονικά αιτήματα όχι μόνο του εμπορικού συλλόγου αλλά και άλλων φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Το ζήτημα όμως της τουριστικής ανάπτυξης  έχει παραμείνει στα χαρτιά και είναι καιρός με την προοδευτικη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση