Βασιλική Λάζου: "Δέσμευση για δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ και μείωση της τιμής του ρεύματος"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 20:46 Βασιλική Λάζου: "Δέσμευση για δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ και μείωση της τιμής του ρεύματος"

Διαβάστε δελτίο Τύπου της υποψήφιας Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ Βασιλικής Λάζου.

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ΔΕΔΔΗΕ, ως διαχειριστής κομβικών υποδομών για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και η συντήρηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης μου στο ΔΕΔΔΗΕ. Συζητήσαμε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΔΕΔΔΗΕ για την υλοποίηση των απαραίτητων αναβαθμίσεων και επεκτάσεων για την αποδοτική εισαγωγή ΑΠΕ στο σύστημα και την εισαγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.



Στην επίσκεψη μου στο κτίριο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού συναντήθηκα με εργαζόμενους και συζητήσαμε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο με συγκεκριμένο σχέδιο αλλά και τα άμεσα μέτρα εντός των πρώτων 50 ημερών της προοδευτικής διακυβέρνησης:


* Θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5%, με άμεση επίπτωση στις τιμές χονδρεμπορικής και λιανικής.
* Φορολόγηση άμεσα των υπερκερδών που έχουν συσσωρευθεί στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων.
* Μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων ρεύματος που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές (ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ).
* Προστασία από τις αποκοπές ρεύματος, ειδικότερα τους ευάλωτους καταναλωτές αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.



Απέναντι στην πολιτική της ΝΔ που οδηγεί σε μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των λίγων και ισχυρών με επιδότηση της αισχροκέρδειας, ανεξέλεγκτη την αγορά και εύνοια υπέρ των καρτέλ, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύεται να ανακτήσουμε και πάλι το δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ και να την αξιοποιήσουμε για τη μείωση του κόστους ρεύματος, την αλλαγή του ενεργειακού μείγματος και το σπάσιμο του καρτέλ ενέργειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση