Βασιλική Λάζου: Διαδίδουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από άκρη σε άκρη της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 11:01 Βασιλική Λάζου: Διαδίδουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από άκρη σε άκρη της Φθιώτιδας

Διαβάστε το δελτίο τύπου της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βασιλικής Λάζου.

Περιοδεία στη Λοκρίδα πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λάζου μαζί με στελέχη και μέλη των τοπικών οργανώσεων. Στο Θεολόγο, τη Μαλεσίνα, το Μαρτίνο και τη Λάρυμνα  συζητήσαμε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, τους μισθούς και τις συντάξεις. 

Ύστερα από τα πρόσφατα περιστατικά που ανέδειξαν την ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ και την ανάγκη ενός ισχυρού δημοσίου υγειονομικού συστήματος έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία. Προχωρούμε στην επανίδρυση του ΕΣΥ με έμφαση στη δημιουργία και στελέχωση ενός ικανοποιητικού δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης με πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια.

Οικοδομούμε ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, για αξιοπρεπή περίθαλψη και φροντίδα υγείας για όλους. Αυξάνουμε τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία στο 7% του ΑΕΠ. Αποκαθιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, με ακύρωση των νόμων της ΝΔ για εργασιακές σχέσεις-ιδιωτικοποίηση.

Αναβαθμίζουμε μισθολογικά τους εργαζόμενους του ΕΣΥ. Με εισαγωγικό μισθό 2.000€ στους γιατρούς, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, νέα δέσμη κινήτρων για προσέλκυση δυναμικού στο ΕΣΥ. Μονιμοποιούμε επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και προχωράμε σε 15.000 προσλήψεις σε βάθος τετραετίας. Επαναφέρουμε τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου σε καθαριότητα-φύλαξη-σίτιση νοσοκομείων. Ενισχύουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με στόχο τη λειτουργία 380 ΤΟ.Μ.Υ.

Για να αποκτήσουμε ξανά εμπιστοσύνη στην πολιτική υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση