Πόσοι είναι συνολικά οι υποψήφιοι στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 09:24 Πόσοι είναι συνολικά οι υποψήφιοι στη Φθιώτιδα

Αναλυτικά ανά Δήμο οι υποψήφιοι, καθώς και η μάχη της Περιφέρειας…

Δεν έχει προηγούμενο ο αριθμός υποψηφίων για τα δημοτικά και τοπικά συμβούλια σύμφωνα με το νόμο που θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Για τη μικρή Φθιώτιδα, ούτε λίγο ούτε πολύ, στις εκλογές για τους Δήμους συμμετέχουν 3.411 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των 25 υποψηφίων Δημάρχων!

Αν σε αυτό το δυσθεώρητο νούμερο, προσθέσουμε και τους 130 υποψηφίους που είναι για την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, στις εκλογές του Β’ Βαθμού (Περιφέρεια Στερεάς), μαζί με τους δύο (2) εκ των πέντε (5) επικεφαλής που είναι από τη Φθιώτιδα, οι υποψήφιοι φτάνουν τους 3.543!!!

Αν στο πρώτο άκουσμα δε σας προκαλεί κάποιο συναίσθημα, έκπληξης, θαυμασμού ή και αγανάκτησης, ίσως το καταφέρουμε αν το συγκρίνουμε με τον αριθμό όσων ψηφίζουν.

Έτσι, στη Φθιώτιδα, στις τελευταίες εκλογές (εθνικές) ψήφισαν 84.620 άτομα, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο νούμερο υποψηφίων ξεπερνά το 4%. Με απλά μαθηματικά περισσότεροι από 1 στους 25 από αυτούς που ψηφίζουν, είναι και υποψήφιος!

Αν για το μεγαλύτερο Δήμο της περιφερειακής ενότητας, το Δήμο Λαμιέων , που αριθμητικά έχει τους περισσότερους υποψηφίους, το νούμερο αυτό πέφτει στο 2,5% ή ότι 1 στους 40 είναι υποψήφιος, για το Δήμο Μακρακώμης όπου εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο έχει και 49 Κοινότητες, ο αριθμός ανεβαίνει δραματικά και οι υποψήφιοι είναι 1 στους 14 μεταξύ όσων ψήφισαν στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου!!!

Δήμος Λαμιέων

Το Δήμο Λαμιέων διεκδικούν τέσσερις (4) υποψήφιοι δήμαρχοι και οι τέσσερις άνδρες ,που έχουν μαζί τους 885 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους. Από αυτούς οι 272 είναι για το Δημοτικό Συμβούλιο και οι 613 για τα τοπικά.

Αναλυτικά με τη σειρά που τους αναφέρει η απόφαση 5/2023 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας:

1. ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

2. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΜΙΑΣ  - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΔΑΜ

3. ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ  - ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

4. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ

Ο νυν Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Ευθύμιος Καραΐσκος, όπως και ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, κατάφεραν να έχουν στο ψηφοδέλτιο τους το μέγιστο αριθμό δημοτικών συμβούλων (89) και να έχουν επίσης υποψηφίους και στις 46 Κοινότητες!

Το ψηφοδέλτιο του κ. Παπαϊωάννου έχει τους περισσότερους υποψηφίους για τις τοπικές Κοινότητες που φτάνουν τους 264!

Ο Βασίλης Κυριακάκης κάλυψε 30 Κοινότητες και ο Θανάσης Αδάμ 29, χωρίς όμως υποψηφίους στην Κοινότητα Λαμίας.

Όλα τα ονόματα υποψηφίων ΕΔΩ.

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας

Το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας διεκδικούν τρεις συνδυασμοί, εκ των οποίων ο ένας έχει επικεφαλής γυναίκα που είναι βέβαια η νυν Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι είναι 246. Από αυτούς οι 111 είναι για το Δημοτικό Συμβούλιο και οι 135 για τα τοπικά.

Αναλυτικά η σειρά που αναφέρει τους υποψηφίους η απόφαση 2/2023 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας:

1. ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ... ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ!  - Αθανασία Στιβακτή

2. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ - Δημήτριος Τσουλφάς

3. ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - Δημήτριος Ζελιαναίος

Από 100 υποψηφίους έχουν τα ψηφοδέλτια των κκ Στιβακτή (41+59) και Ζελιαναίου (42+58). Η διαφορά είναι ότι η πρώτη έχει υποψηφίους και στις 16 Κοινότητες, ενώ ο κ. Ζελιαναίος στις 15, καθώς δεν έχει στο Τιθρώνιο. Το Τιθρώνιο όμως είναι μία από τις 9 Κοινότητες που έχει υποψηφίους η Λαϊκή Συσπείρωση, έτσι δε βγαίνει από τώρα ο Πρόεδρος της Κοινότητας!

Όλα τα ονόματα υποψηφίων ΕΔΩ.

Δήμος Δομοκού

Τρεις (3) οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι τρεις άνδρες για το Δήμο Δομοκού, που έχουν μαζί τους 383 υποψήφιους συμβούλους. 120 για το δημοτικό συμβούλιο και 263 για τις Κοινότητες.

Αναλυτικά η σειρά με την οποία αναφέρει τους συνδυασμούς η απόφαση 3/2023 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας:

1. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ - Δημήτριος Τζιαχρήστας

2. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΟΜΟΚΟΥ - Αθανάσιος Καϊδαντζής

3. ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ - Χαράλαμπος Λιόλιος

Ο νυν Δήμαρχος Χαράλαμπος Λιόλιος και ο Δημήτρης Τζιαχρήστας έχον το μέγιστο αριθμό υποψηφίων στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, 49. Μόνο ο κ. Λιόλιος όμως έχει υποψηφίους και στις 32 Κοινότητες, καθώς ο κ. Τζιαχρήστας δεν έχει σε Αχλαδιά, Θαυμακό και Νέα Μάκρυση. Σε αυτές τις τρεις Κοινότητες όμως έχει υποψηφίους η Λαϊκή Συσπείρωση (όπως και σε ακόμη 17) και δε βγαίνει από σήμερα ο Πρόεδρος. Να πούμε βέβαια ότι και στα τρία αυτά χωριά οι «Συνδημότες» έχουν από δύο υποψηφίους οπότε και πάλι δε θα είχαμε Πρόεδρο πριν ανοίξουν οι κάλπες!

Για το συνδυασμό του κ. Λιόλιου θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης, ότι έχει πετύχει κάτι μοναδικό για δημοτική Αρχή στη Φθιώτιδα, διατηρώντας όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του και στο ψηφοδέλτιο του 2023!

Όλα τα ονόματα υποψηφίων ΕΔΩ.

Δήμος Καμένων Βούρλων

Ανδρική υπόθεση ο Δήμος Καμένων Βούρλων, με τέσσερις (4) συνδυασμούς να διεκδικούν την ψήφο μας.

Αναλυτικά η σειρά με την οποία τους αναφέρει η απόφαση 4/2023 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας:

1. ΞΑΝΑ ΨΗΛΑ - Ηλίας Κυρμανίδης

2. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ - Ιωάννης Ηλιόπουλος

3. ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΡΧΗ - Ιωάννης Πλατανιάς

4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΑΖΙ - Ιωάννης Συκιώτης

Για το Δημοτικό Συμβούλιο οι υποψήφιοι είναι 201 και 206 οι υποψήφιοι για τις 14 Κοινότητες. Σύνολο 407 (χωρίς τους επικεφαλής).

Με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση (σε 10 Κοινότητες) οι άλλοι τρεις συνδυασμοί έχουν υποψηφίους σε όλες τις Κοινότητες.

Όλα τα ονόματα υποψηφίων ΕΔΩ.

Δήμος Λοκρών

Το Δήμο Λοκρών διεκδικούν τέσσερις (4) υποψήφιοι δήμαρχοι, τρεις άνδρες  και μία γυναίκα, που έχουν μαζί τους 460 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους. Από αυτούς οι 197 είναι για το Δημοτικό Συμβούλιο και οι 263 για τα τοπικά.

Αναλυτικά με τη σειρά που αναφέρει τους συνδυασμούς η απόφαση 6/2023 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας:

1. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΟΚΡΩΝ - Νικόλαος Λιόλιος

2. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ - Θωμάς Καρατράντος

3. ΛΟΚΡΙΔΑ 2028  - Μαρία (Μαϊτα) Γιαννοπούλου

4. ΛΟΚΡΙΔΑ για όλους - Αθανάσιος Ζεκεντές

Ο νυν Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Αθανάσιος Ζεκεντές και ο Νικόλαος Λιόλιος έχουν υποψηφίους και στις 14 Κοινότητες, σε 11 έχει η Μαρία Γιαννοπούλου και σε 9 ο Θωμάς Καρατράντος. Κανείς δεν έχει τα μέγιστο αριθμό υποψηφίων στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Όλα τα ονόματα υποψηφίων ΕΔΩ.

Δήμος Μακρακώμης

Ο Δήμος Μακρακώμης είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι νομοθετούν. Οι τρεις υποψήφιοι (ανδρική υπόθεση κι εδώ), έχουν συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά τους 585 υποψηφίους. Το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Γιώργου Χαντζή έχει ακόμη 271 ονόματα σε ένα Δήμο με μόνιμο πληθυσμό 13.500, όπου στις τελευταίες εθνικές εκλογές ψήφισαν 8.509 άτομα. Ακόμη 242 έχει ο Κώστας Καραγιάννης και 72 ο Παναγιώτης Ράμμος. Σύνολο υποψηφίων 585- 157 δημοτικοί - 263 Κοινοτικοί.

Οι συνδυασμοί δυνάμει της απόφασης 7/2023 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας:

1. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ - Παναγιώτης Ράμμος

2. ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ - Κωνσταντίνος Καραγιάννης

3. ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ - Γεώργιος Χαντζής

Μόνο το ψηφοδέλτιο του κ. Χαντζή έχει υποψηφίους και στις 49 Κοινότητες. Ο κ. Καραγιάννης δεν έχει υποψηφίους στις Κοινότητες Ανατολής, Νικολιτσίου, Περίβλεπτου και Πιτσιωτών. Σε αυτές τις Κοινότητες και συνολικά σε 30 έχει όμως ο κ. Ράμμος, που σημαίνει ότι και εδώ δε βγαίνει πριν τις κάλπες Πρόεδρος!

Όλα τα ονόματα υποψηφίων ΕΔΩ.

Δήμος Στυλίδας

Ο Δήμος Στυλίδας είναι ο μοναδικός Δήμος στη Φθιώτιδα όπου οι γυναίκες υποψήφιες είναι δύο όσες και οι άνδρες υποψήφιοι.

Η μία είναι βέβαια η νυν Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου και η άλλη η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ευαγγελία Καρκάνη. Αντίπαλοι τους στις κάλπες οι Γιάννης Αποστόλου και Θανάσης Παπαϊωάννου.

Η απόφαση 8/2023 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας:

1. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - Ευαγγελία Καρκάνη

2. Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα - Βιργινία Στεργίου

3. Πνοή Ελπίδας - Αθανάσιος Παπϊωάννου

4. ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - Ιωάννης Αποστόλου

Οι τρεις τελευταίοι συνδυασμοί έχουν υποψηφίους και στις 16 Κοινότητες, ενώ της κας Καρκάνη στις 9. Ο συνδυασμός του κ. Παπαϊωάννουν έχει τους περισσότερους υποψηφίους 137, ενώ ο κ. Αποστόλου έχει καλυμμένες και τις 64 θέσεις του κεντρικού.

Σύνολο υποψηφίων (πλην τους υποψήφιους δημάρχους) 420 εκ των οποίων 198 για το κεντρικό και 222 για τις Κοινότητες.

Όλα τα ονόματα υποψηφίων ΕΔΩ.

Η Περιφέρεια

Δε θα μπορούσαμε σε ένα τέτοιο άρθρο να μην αναφερθούμε στις εκλογές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Εδώ έχουμε πέντε συνδυασμούς δυνάμει της 1/2023 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας:

1. Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση - Απόστολος Γκλέτσος

2. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Κώστας Μπασδέκης

3. ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Φάνης Σπανός

4. ΣΤΕΡΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

5. ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ - Λουκάς Αποστολίδης

Ο νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Φάνης Σπανός, όπως και οι, Απόστολος Γκλέτσος, Κώστας Μπασδέκης έχουν στο ψηφοδέλτιο τους το μέγιστο αριθμό υποψηφίων 114. Αντίθετα οι κκ Μαρκόπουλος και Αποστολίδης δεν έφτασαν το μέγιστο αριθμό υποψηφίων σε καμία περιφερειακή ενότητα πλην της Φωκίδας για τον επικεφαλής της «Πατρίδας μας η Στερεά». Σύνολο 502 υποψήφιοι για περιφερειακοί σύμβουλοι.

Αναλυτικά:

Όλα τα ονόματα υποψηφίων ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση