Φάνης Σπανός: «Δώσαμε μάχες και φέραμε νίκες για τη Φωκίδα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 09:50 Φάνης Σπανός: «Δώσαμε μάχες και φέραμε νίκες  για τη Φωκίδα»

«Συνεχίζουμε μαζί από τις 9 Οκτωβρίου»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ξεκίνησε από τη Φωκίδα και την ιστορική πόλη της Άμφισσας τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Η πολιτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023 στο εκλογικό κέντρο της περιφερειακής παράταξης: «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας».

Παρουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, της πρώην Βουλευτή Ασπασίας Μανδρέκα, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλη Αυγερινού, εκπροσώπων αρχών και φορέων του τόπου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ευχαρίστησε όσους προσήλθαν στην πολιτική εκδήλωση, τονίζοντας ότι: «Μας τιμάτε με την παρουσία σας, μας δίνετε δύναμη με τη θερμή σας ανταπόκριση!»

Ευχαρίστησε επίσης κυβερνητικά στελέχη, πολιτικά πρόσωπα, αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους φορέων του τόπου για την αγαστή συνεργασία, για τις πολλές και δύσκολες μάχες που έδωσαν όλοι μαζί με αποτέλεσμα να έρθουν νίκες για τη Φωκίδα και όλη την Στερεά Ελλάδα.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην έναρξη κατασκευής του «διαγώνιου» οδικού άξονα, από το Υπουργείο Υποδομών, αλλά και στο Γραβιά – Βάργιανη, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην περιφερειακή οδό της Άμφισσας, στην υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του προβλήτα Λιμένα Ιτέας και στον παραλίμνιοαγωγό του Μόρνου.

Ομοίως, στην κατασκευή του νέου συνδετήριου οδικού κόμβου Μαλαμάτων στη Δωρίδα, στις εργασίες βελτίωσης στους οδικούς κόμβους Τριταίας και στη θέση ΒΙΟΠΑ Άμφισσας, στην κατασκευή του περιφερειακού δρόμου Τρικόρφου, αλλά και στην επέκταση τουδικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Άμφισσας.

Απαρίθμησε και πολλές «νίκες του αύριο, που έχουν ήδη κερδηθεί», όπως είπε και ενδεικτικά αναφέρθηκε στην εξασφάλιση 6 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα οδικής ασφάλειας μόνο στην Φωκίδα, στο υπερδιπλάσιο νέο ΕΣΠΑ και τις συνολικές χρηματοδοτήσεις ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ, από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας.

Σημαντικό σκέλος στην ομιλία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού αποτέλεσαν τα έργα και οι δράσεις κοινωνικής μέριμνας, όπως ηαναβάθμιση του ΓραμματικοπούλειουΤρίγκειου και Μπάλειου Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας, με την ανέγερση νέας πτέρυγας, ενώ προανήγγειλε ένα νέο πλέγμα μέτρων στήριξης ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμη τις λύσεις που δρομολογεί η «ΟΧΕ Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών Ευρυτανίας – Φωκίδας», αλλά και η εφαρμογή του ολιστικού σχεδίου αποκατάστασης, αειφόρου ανάπτυξης και προστασίας του Ελαιώνα της Άμφισσας.

Με βάση όσα έγιναν και όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί, ο Φάνης Σπανός ζήτησε από τους πολίτες της Φωκίδας: «Να μας δώσετε την εντολή. Την εντολή να συνεχίσουμε. Με περισσότερη γνώση και εμπειρία. Με περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή μας. Σας ζητώ να ενώσουμε ξανά δυνάμεις.

Σας ζητώ να συνεχίσουμε το κοινό μας ταξίδι με μια και μόνο κατεύθυνση. Μπροστά. Στο μέλλον που αξίζει στη Φωκίδα και σε όλη την Στερεά Ελλάδα!»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Φωκίδας. «Άνθρωποι, γεμάτοι όρεξη να σας υπηρετήσουν. Να δουλέψουν σκληρά για τον τόπο που ζουν και αγαπούν! Όλοι μαζί, επιμένουμε εδώ, στην καρδιά της Ελλάδας», κατέληξε ο Φάνης Σπανός εν μέσω χειροκροτημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση