Αναβάλλεται η γιορτή «Κατίκι & τοπικών προϊόντων» Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 19:30 Αναβάλλεται η γιορτή «Κατίκι & τοπικών προϊόντων» Δομοκού

Διαβάστε το δελτίο τύπου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δομοκού σχετικά με τη γιορτή «Κατίκι & τοπικών προϊόντων» και την αναβολή της λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών και των δύσκολων καταστάσεων που βιώνει η χώρα εξαιτίας των πυρκαγιών.

Το δελτίο υπογράφουν η Πρόεδρος Έρρικα Γκούβα και ο Γ. Γραμματέας Αγγελική Αντωνοπούλου.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δομοκού επί 40 συναπτά έτη αποτέλεσε το πρωταρχικό κύτταρο πολιτισμού στον τόπο μας μέσα από μικρές και μεγάλες δράσεις, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Οι άνθρωποι που εθελοντικά στελέχωσαν το σύλλογό μας έσπειραν τους πρώτους σπόρους του εθελοντισμού.

Όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε ακούραστα και δημιουργικά με πρωτοβουλίες που δίνουν πνοή στον τόπο μας.

Η βελτίωση της παιδείας και της ζωής του τόπου μας είναι μεγάλης σημασίας. Με γνώμονα πάντα, ότι η ανάπτυξη ενός τόπου περνάει μέσα από τον πολιτισμό, πριν από 7 χρονια αποφασίσαμε να προβάλουμε τα τοπικά μας προϊόντα. Κύριο προϊόν έγινε το " ΚΑΤΙΚΙ", Π.Ο.Π τυρί, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα των ορεινών πλάγιων του οροπεδίου Δομοκού.

Η γιορτή "ΚΑΤΙΚΙ και τοπικών προϊόντων" αγκαλιάστηκε και έγινε η δική σας γιορτή, το αντάμωμα των Δομοκιτων. Στόχος ήταν η προώθηση και η προβολή των εξαιρετικών τοπικών μας προϊόντων όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο στόχος ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες γι'αυτο η γιορτή καθιερώθηκε και υπήρξε ανταπόκριση όχι μόνο από τα τοπικά αλλά και από πανελλαδικά μέσα.

Για φέτος είχαμε προγραμματίσει η γιορτή να γίνει στις 28 Αυγούστου.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και επιπροσθέτως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας λόγω των πυρκαγιών, ήταν μείζονος σημασίας λόγοι, ώστε το Δ.Σ. να αποφασίσει την μη πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Σεβασμός στην υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Εκφράζουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες που βιώνουν αυτή την τραγωδία με πράξεις αγάπης.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ανταμώσουμε πάλι του χρόνου τον Αύγουστο στη μεγάλη αυτή γιορτή. Στη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση