Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 16:44 Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (ΦΩΤΟ)

Με το παραμύθι των Αλεξάνδρα Μέριανου και Νικόλα Γαλανό με τίτλο «Το δέντρο που ήθελε να ταξιδέψει», γιόρτασε το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

«Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα».

Το φετινό μήνυμα της «Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ)», το οποίο γράφτηκε από τον πολυβραβευμένο Καναδό συγγραφέα Richard Van Camp για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), γιορτάστηκε στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας με την παρουσίαση ενός νέου παιδικού βιβλίου, την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες και ο Σύλλογος Διδασκόντων είχαν τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούν τους εξαίρετους συγγραφείς και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου:

► ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΕΡΙΑΝΟΥ: μουσικολόγο, μουσικοπαιδαγωγό, PhD του Ιονίου Πανεπιστημίου, συγγραφέα, καλλιτεχνική διευθύντρια των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων
►ΝΙΚΟΛΑ ΓΑΛΑΝΟ: οικονομολόγο, μουσικό, συγγραφέα

Όλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την παρουσίαση του νέου παραμυθιού: «Το δέντρο που ήθελε να ταξιδέψει» (Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ).

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια χώρα τόσο όμορφη, που κανείς δεν βρίσκει όνομα για να περιγράψει την ομορφιά της. Εκεί ζουν όλα τα πλάσματα, πραγματικά και φανταστικά. Πλάσματα του νερού, της γης, του αέρα, της μνήμης και της λησμονιάς. Σε αυτή τη χώρα ζει και ένα δέντρο. Ένα δέντρο που στέκει μόνο του εδώ και χιλιάδες χρόνια, ένα δέντρο που ονειρεύεται να ταξιδέψει! Άραγε θα τα καταφέρει; Η ανακάλυψη γίνεται μέσα από μία ιστορία γεμάτη όνειρα και νοήματα που στηρίζεται στις ρίζες της, για να απλωθεί στη φαντασία μας…

Η συγγραφέας κ. Μέριανου Αλεξάνδρα πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, θεματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριων όλων των τάξεων:

-Με τους μαθητές/τριες των Ε’ & ΣΤ’ τάξεων δραματοποίησε το παραμύθι με τη χρήση εποπτικού υλικού, εικαστικών κατασκευών και μουσικών κομματιών.

-Το θέμα του παραμυθιού δραματοποιήθηκε επίσης από τους μαθητές/τριες των Γ’ & Δ’ τάξεων με εποπτικό υλικό, εικαστικές κατασκευές και μουσικές δραστηριότητες.

-Με τους μικρούς μαθητές/τριες των Α’ & Β’ τάξεων η δραματοποίηση έγινε με πλούσιες μουσικοκινητικές δραστηριότητες και εποπτικό υλικό, ανάλογο της ηλικίας τους.

Το ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας, με τη διάδραση και τη συμμετοχή, αποτύπωσε τον ενθουσιασμό και τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών! Ένα ταξίδι, το οποίο μέσα από τις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας, αποδεικνύεται μαγικό και φωτεινό.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας εκφράζουν τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους στους δύο εμπνευσμένους συγγραφείς, ευχόμενοι επαγγελματικές επιτυχίες και προσωπική ευτυχία. Τους συγχαίρουν θερμά για την άριστη προετοιμασία, την άρτια παρουσίαση του βιβλίου και την άψογη επιμέλεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, από τα οποία προέκυψε το συγκινητικό αποτέλεσμα που αποτυπώθηκε έντονα στα συναισθήματα των παιδιών.

Επιμέλεια κειμένου: Αλεξανδρή Στεργιανή, δασκάλα Δ΄ τάξης.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση