Περίπατος στο δάσος της Μενδενίτσας και πικ-νικ στο ξέφωτο της Παναγιάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 15:38 Περίπατος στο δάσος της Μενδενίτσας και πικ-νικ στο ξέφωτο της Παναγιάς

Παραμονή Πρωτομαγιάς…

Μια ξεχωριστή εκδήλωση στη φύση διοργανώνει παραμονή Πρωτομαγιάς Κυριακή 30 Απριλίου 2023, ο Πολιτιστικός Εξωραΐστικός Σύλλογος Μενδενίτσας, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Πολιτιστικό Ορειβατικό Σύλλογο ΠΡΟΒΟμάστορες από τα Καμένα Βούρλα.

Συγκεκριμένα, καλούν όλον τον κόσμο για πεζοπορία στο δάσος της Μενδενίτσας σε ένα ξεχωριστής ομορφιάς μονοπάτι που οδηγεί στο κρυμμένο πέτρινο γεφύρι του ιστορικού υδραγωγείου Μενδενίτσας και εν συνεχεία πικ-νικ στο ξέφωτο της Παναγίας.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, είναι μια αρκετά εύκολη πεζοπορική διαδρομή 2.5 χιλιομέτρων για όλες τις ηλικίες‼

«Μια υπέροχη εκδρομή μέσα στο δάσος, στην πιο θαλερή εποχή του! Ανυπομονούμε να έρθουν νέοι που αγαπάνε τον τόπο μας για να μαθαίνουν τις κρυμμένες ομορφιές του», προσθέτουν προσκαλώντας όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στο καθάρισμα και στο σημάδεμα του μονοπατιού, με εθελοντική ομάδα την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 29 Απριλίου.

Για πληροφορίες Αλέξανδρος Γαλατάς, 6985610850, και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ

Πρόγραμμα εκδρομής – Κυριακή 30 Απριλίου:

11:00: Συγκέντρωση στη πλατεία Μενδενίτσας και αναχώρηση με ΙΧ αυτοκίνητα μέχρι την έναρξη του μονοπατιού, 500μ πριν το παλιομονάστηρο (εκκλησάκι Παναγίας Μενδενίτσας)

13:00: Επίσκεψη στο γεφύρι και ολιγόλεπτη στάση – περιήγηση

14:00: Τέλος πεζοπορίας στο παλιομονάστηρο όπου θα γίνει μικρή γιορτή σε στυλ πικ-νικ. Ο Σύλλογος θα έχει να προσφέρει κεράσματα αλλά και κάθε εθελοντική συνεισφορά (πίτες κλπ.) είναι καλοδεχούμενη!

Διαδρομή πρώτου σκέλους έως το γεφύρι (~1 χλμ): ΕΔΩ

Διαδρομή δεύτερου σκέλους από το γεφύρι στο παλιομονάστηρο (~1.5 χλμ): ΕΔΩ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση