Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 12:42 Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Μακρακώμης

Παρασκευή 4 Αυγούστου: Ροκ βραδιά στο Λουτρό Κλωνίου | Σάββατο 5 Αυγούστου: 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Σπερχειάδα | Κυριακή 6 Αυγούστου: Μπαρουτόμυλοι - Αθανάσιος Διάκος στο Μαυρίλο.

► Ροκ βραδιά με πινελιές ρέγκε στο Λουτρό Κλωνίου, την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023.

Η πιο ξεχωριστή βραδιά του Αυγούστου για την περιοχή μας έχει γίνει πλέον θεσμός. Για τέταρτη χρονιά ο Σύλλογος Απανταχού Κλωνιωτών «Ο Άγιος Παντελεήμων» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μακρακώμης, παρουσιάζει την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00, μια ξεχωριστή ζωντανή, μουσική βραδιά στον πανέμορφο χώρο του Λουτρού Κλωνίου.

Οι μελωδίες θα είναι ροκ από του Λαμιώτες AVATAR, που εντυπωσίασαν με την περσινή τους παρουσία και θα εμπλουτιστούν με ρέγκε  ρυθμούς από τους φανταστικούς, ιδιαίτερους BAILEMOS από την Θεσσαλονίκη.

Ως συνήθως θα υπάρχουν τα απαραίτητα για μια τέτοια βραδιά (ποτά, μπύρες, σουβλάκια) και ευελπιστούμε να μας μείνει αξέχαστη.

Σας περιμένουμε!

► 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Αθανάσιος Ακρίδας» στην Σπερχειάδα στις 5 Αυγούστου 2023.

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Σπερχειάδας στο πλαίσιο της πολύχρονης προσπάθειας του για τη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου του, διοργανώνει και φέτος στη Σπερχειάδα, πλησίον του Λαογραφικού Μουσείου “Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα”, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 και ώρα 21.30 το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Αθανάσιος Ακρίδας», με ζωντανή μουσική και δωρεάν είσοδο.

Η διοργάνωση γίνεται με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Μακρακώμης, της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.

Θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα:

Θρακική Εστία Κατερίνης

Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μπάφρας Ιωαννίνων «Η Αγία Παρασκευή»

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Σπερχειάδας αλλά και το

Χορευτικό συγκρότημα από το εξωτερικό Branko Radicevic Ruma, Serbia.

Εκτός της παραδοσιακής βραδιάς, στον πανέμορφο χώρο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην κωμόπολη της δυτικής Φθιώτιδας, αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκροτήματα θα απολαύσουν τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής για τρεις ημέρες.

Συμμετέχουν το παραδοσιακό συγκρότημα «Καφαντάρδες» και οι μουσικοί:

Φωνή: Μαρίνα Ζωγράφου-Νατάσα Τσακιρίδου

Γκάιντα-Καβάλι: Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης

Ακορντεόν: Νίκος Μπόζογλου

Κρουστά: Στάθης Παρασκευόπουλος

Κλαρίνο: Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος

Λαούτο: Θανάσης Γκαράνης

Τρομπέτα: Γιώργος Δεληολάνης

Βιολί: Αστέρης Τράκας

Σας περιμένουμε για μια ακόμη αξέχαστη βραδιά!!!

► Μπαρουτόμυλοι - Αθανάσιος Διάκος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις Μαυρίλο 2023 την Κυριακή 6 Αυγούστου

Σε μία αναδρομή στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στην Κοινότητα Μαυρίλου, θα ανατρέξουμε στην σύνδεση του αγωνιστή Αθανάσιου Διάκου με τους Μπαρουτόμυλους του χωριού και την καίρια σημασία τους για την τοπική κοινωνία.

Στο Μαυρίλο από το 1770 έως το 1914 λειτούργησαν 13 μπαρουτόμυλοι οι οποίοι αποτέλεσαν πυρήνα για την οικονομία της περιοχής και στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της προετοιμασίας του απελευθερωτικού αγώνα.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μακρακώμης, σε συνεργασία με την Κοινότητα Μαυρίλου, την Πανελλήνια Ένωση Μαυριλιωτών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε , υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση