Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Θύμησες… Ραχών» (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 08:32 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Θύμησες… Ραχών» (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 στον Πολυχώρο NISI στις Ράχες η εκδήλωση με τίτλο «Θύμησες… Ραχών» καθώς και το Α’ μέρος της ομώνυμης έκθεσης φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, σε συνδιοργάνωση του Διαδραστικού Συλλόγου Ραχών «Αλόπη» με το Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο π. Ιωάννης Μέρμυγκας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου, εκπρόσωπος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, οι βουλευτές κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και κ. Γιάννης Σαρακιώτης,ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, η Δήμαρχος Στυλίδας κ. Βιργινία Στεργίου και οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Αλεξίου και κ. Μπάμπης Καναπίτσας,ο κ. Γιάννης Αποστόλου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Στυλίδας, η κ. Ευαγγελία Καρκάνη επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Στυλίδας καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Ραχών κ. Αποστόλης Μιχελής. Επίσης, παρευρέθηκαν οι κάτοικοι του χωριού και πλήθος κόσμου.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Φλώρος, πρόεδρος της «Αλόπης», ο οποίος παρουσίασε όλο το εγχείρημα της έκθεσης και της συγκέντρωσης υλικού. Στη συνέχεια ο κ. Γεώργιος Ευαγγελάρας μίλησε για το ιδιοκτησιακό των Ραχών και ο  κ. Κώστας Λάντζα αναφέρθηκε στην εκπαίδευση στις Ράχες. Η κ. Σοφία Βακιρτζηδέλη, Προϊσταμένη των ΓΑΚ Φθιώτιδας, μίλησε για τη διάσωση των ιδιωτικών αρχείων και γιατί πρέπει να διατηρούμε ως δημόσια περιουσία στους αρμόδιους φορείς ενώ η διευθύντρια του Γυμνασίου Ραχών κ. Ελένη Τσιλοφύτου έκανε μια παρέμβαση για την αξία της τοπικής ιστορίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με το τέλος των ομιλιών, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας πλαισίωσε την εκδήλωση με το χορευτικό τμήμα ενώ η πρόεδρος κ. Ελένη Φωτάκη, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης και ακολούθησε ξενάγηση από την κ. Σοφία Βακιρτζηδέλη, ως επιμελήτρια της έκθεσης μαζί με την κ. Μιχελίνα Καλαμοβράκα, μέλος του ΔΣ της «Αλόπης».

Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφικό και αρχειακό υλικό που παραχώρησαν κάτοικοι του χωριού και τα ΓΑΚ Φθιώτιδας. Η συγκέντρωση του υλικού συνεχίζεται ώστε μελλοντικά η έκθεση να εμπλουτιστεί και να υπάρξει β΄ μέρος.  Υπενθυμίζουμε ότι η  έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας στο NISΙ έως και τις 6/8/2023. Στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε τοπικές επιχειρήσεις των Ραχών.

Σημαντική ήταν η συμβολή της κ. Φωτεινής Μιναχείλη Πατσούμη και των κατοίκων  του χωριού που συνεργάστηκαν ώστε να είναι προσβάσιμη η Λαογραφική Συλλογή Ραχών στο κοινό που φιλοξενείται στον Γυναικωνίτη του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους έως τις 6/8 (ώρες 20.00-21.30).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον Πολυχώρο NISI για την παραχώρηση του χώρου και τον κ. Γιώργο Αργυρίου για το συντονισμό της εκδήλωσης.Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον χορηγό της εκδήλωσης, την τεχνική εταιρεία ΗΛΜΕΚΑΤ Α.Ε. - Γιάννης Αποστόλου.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση