«Ο Κλέφτης Κι Ο Τσαγκάρης»: Ένα animation με την επιμέλεια του Λαμιώτη Στάθη Τσασάκου, στη «Χώρα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 10:02 «Ο Κλέφτης Κι Ο Τσαγκάρης»: Ένα animation με την επιμέλεια του Λαμιώτη Στάθη Τσασάκου, στη «Χώρα»

Για πρώτη φορά, στη Φθιώτιδα, το αριστούργημα του κορυφαίου σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων Richard Williams, στην πρώτη του ολοκληρωμένη και μεταγλωττισμένη εκδοχή (Tsasakos Cut) από τον Στάθη Τσασάκο και την ομάδα του, θα προβληθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Οίτης. Είσοδος ελεύθερη.

Η εν λόγω εκδοχή (cut), μένοντας πιστή στο αρχικό όραμα του δημιουργού που δεν είδε ποτέ το φως του ήλιου ενώ , ταυτόχρονα, ξεδιπλώνοντας μία πληθώρα χρωμάτων και μια έκρηξη χαρτιού και μελάνης σε κάθε της δευτερόλεπτο, έκανε τη πρεμιέρα της στο Νέο Καρλόβασι της Σάμου, στις 22 Ιουνίου 2023, και στην συνέχεια γέμισε τις αίθουσες με αρκετές sold-out προβολές σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη και τη συνεργασία φορέων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κινηματογραφικών Λεσχών και Καλλιτεχνικών Διευθυντών.

Το χαμένο αριστούργημα του Richard Williams (Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ; / Ροζ Πάνθηρας) χρησιμοποιεί το πιο εκφραστικό, χειροποίητο και σουρεαλιστικό animation όλων των εποχών, για να διηγηθεί με λεπτομέρεια την ιστορία του σιωπηλού τσαγκάρη, που θέλει να κερδίσει την καρδιά της νεαρής πριγκίπισσας – εγχείρημα που μοιάζει μακρινό όνειρο. Παράλληλα, όμως, ο διασκεδαστικά ύπουλος και χειριστικός Ζίγκζαγκ, ο μέγας βεζίρης που συχνά μιλάει με ρίμες, προσπαθεί να σφετεριστεί τον θρόνο από τον… συνεχώς κοιμισμένο πατέρα της, βασιλιά Νοντ. Χωρίς να το γνωρίζουν, ωστόσο, ένας γενοκτονικός στρατός τρομακτικών πολεμιστών και κατακτητών, γνωστών ως «Οι μονόφθαλμοι» πλησιάζουν στη Χρυσή Πόλη σχεδιάζοντας μια αιματηρή λεηλασία!

Όλα εξαρτώνται από έναν μουγγό γκαφατζή κλεφτράκο να τα διορθώσει… ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ TRAILER:

Το κινούμενο σχέδιο Ο κλέφτης και ο τσαγκάρης κρύβει μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω του, από το 1968 όταν “γεννήθηκε” η αρχική ιδέα. Λόγω πίεσης χρόνου, οι δημιουργοί της ταινίας αναγκάστηκαν να την πετσοκόψουν και το αρχικό όραμα του δημιουργού “πέθανε” με μια αρκετά κομμένη εκδοχή το 1992, υπό τον τίτλο The Princess and the Cobbler, και το 1993 βγήκε ξανά, ακόμα πιο άχαρα κομμένη, από τα στούντιο της Disney με τον τίτλο Arabian Knight, οι οποίες ήταν και οι δύο εμπορικές αποτυχίες. Κάποιοι φαν όμως, μαζί με τον δημιουργό, το 2013, μάζεψαν το κομμένο υλικό φτιάχνοντας το The Thief and the Cobbler: Recobbled Cut, ζωντανεύοντας το αρχικό όραμα του δημιουργού, Ρίτσαρντ Γουίλιαμς.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, το ταλέντο του Στάθη Τσασάκου μας παρουσιάζει (σε δική του επιμέλεια) το πλήρως μεταγλωττισμένο κι αποκατεστημένο αριστούργημα του Ρίτσαρντ Γουίλιαμς Ο κλέφτης και ο τσαγκάρης, με ζωντανά καθαρά και διορθωμένα χρώματα, καθώς και 10 νέες λήψεις που προβάλλονται παγκοσμίως ολοκληρωμένες για πρώτη φορά σε αυτή την εκπληκτική εκδοχή.

Μια προβολή - υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσετε!

Η Ομάδα του Project

Σκηνοθεσία και επιμέλεια μεταγλώττισης: Στάθης Τσασάκος, Νώντας Τσιρέπας

Μετάφραση: Στάθης Τσασάκος

Δανείζουν τις φωνές τους: Βασίλης Κουτζανίδης, Στάθης Τσασάκος, Εύη Βρανά, Νώντας Τσιρέπας, Εμμανουέλα Μαρκάκη, Άγγελος Παπαλός, Ειρήνη Καμά

Συμμετέχει και ο Κωνσταντίνος Κατσαρός

Στην αποκατάσταση / ολοκλήρωση των κινουμένων σχεδίων συμμετέχουν τα ταλέντα των: Όλγα Χαρτσά, Μαρία Τσαρίδου, Μαρία Λαυρεντιάδου, Μιχάλης Δεσποτόπουλος, Samantha Adkins, Dennis Van Hout, Ειρήνη Καμά, Στάθης Τσασάκος.

Επεξεργασία ήχου και φωνητικών: Κατερίνα Selene Κυριάκου

Επιμέλεια Μουσικής : Νώντας Τσιρέπας

Συλλέκτες και Προμήθεια Αρχείου/Υλικού Ταινίας : Josh Elliott, Enry Gamba

Πρωτοβουλία, Μετάφραση και Διεύθυνση Παραγωγής Tsasakos Cut (Ελληνικής Έκδοσης 2023):Στάθης Τσασάκος

Richard Edmund Williams

Ο Richard Edmund Williams [Τορόντο, 19/03/1933 – Μπρίστολ, 16/08/2019] ήταν Καναδό-Βρετανός σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων, ηθοποιός φωνής [η φωνή του Ντρούπι], σκηνοθέτης και συγγραφέας [The Animator’s Survival Kit], τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ [Χριστουγεννιάτικη ιστορία, Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ]. Ήταν επίσης σχεδιαστής σε συνδετικές ακολουθίες και τίτλους ταινιών και εμψυχωτής: Τί νέα ψιψίνα / Χαρέμι για δύο, Ιντέλιτζενς Σέρβις – Εντολή δολοφονίας, Βίβα Ρόμα, Ένα δώρο για τους Ρώσους, Ο πρωτάρης, Καζίνο Ρουαγιάλ, Η επέλαση της ελαφράς ταξιαρχίας, Η επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα, Ο Ροζ Πάνθηρ ξαναχτυπά. Το 1992, ο Williams αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας από το Royal College of Art. Το 2015 ήταν υποψήφιος Όσκαρ και BAFTA καλύτερου μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων: 22310 43333 / 22310 51075

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 17ου Φεστιβάλ Οίτης στο:  www.xwra.gr

Info:
Προβολή ταινίας animation «Ο κλέφτης κι ο Τσαγκάρης»
Τετάρτη 16 Αυγούστου2023
Ώρα έναρξης: 21.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr

Σε συνδιοργάνωση με: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.)
Δήμος Λαμιέων

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση