Δράση για τη «Μελοποιημένη ποίηση στη ζωή μας» στο 2ο ΚΑΠΗ Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 15:50 Δράση για τη «Μελοποιημένη ποίηση στη ζωή μας» στο 2ο ΚΑΠΗ Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης από την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών. Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας επισκέφθηκαν το 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου μας και στα πλαίσια του προγράμματος "Ζωντανά Αναγνώσματα" παρουσίασαν τη δράση «Η μελοποιημένη ποίηση στη ζωή μας».

Παρακολουθήσαμε τη διαδρομή της ποίησης από την αρχαιότητα με την επική και λυρική ποίηση και φθάσαμε έως τη σύγχρονη Ελλάδα, όπου αναφερθήκαμε σε γνωστές ποιητικές συλλογές, που πολλές από αυτές έγιναν γνωστές μέσα από την μελοποίησή τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της κας Σταυρούλας Μπότη και του κ. Χρυσόστομου Μαλάτου, καθηγητών του Δ.Ω.Λ, τραγουδήσαμε γνωστές μελωδίες μεγάλων Ελλήνων ποιητών και συνθετών.

Η δράση θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα ΚΑΠΗ του Δήμου μας.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση