Καλλιτεχνική από...δραση στη Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 22:59 Καλλιτεχνική από...δραση στη Λαμία!

Μία «δεύτερη ευκαιρία» σε όσους αισθάνονται ελεύθεροι…

«Θεατρική απόΔΡΑΣΗ από στερεότυπα και προκαταλήψεις», ήταν ο τίτλος της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/6) στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού μαζί με την παράσταση «οι παίκτες» του Νικολάι Γκόγκολ που παρουσίασαν Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι και Κρατούμενοι.

Ήταν μία ιδέα του ηθοποιού και σκηνοθέτη, του δικού μας Γιώργου Δάμπαση, που μαζί με τους συνεργάτες του στην ΚΟΙΝΣΕΠ apicco, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δομοκού και την Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Δομοκού, πιστοποίησαν ότι το θέατρο είναι μέσο έκφρασης και ελευθερίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθοδηγούμενοι από το Λαμιώτη δάσκαλό τους, παρουσίασαν ένα ακόμη έργο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης (όπου φέτος ο Γιώργος Δάμπασης βοήθησε στα μαθήματα του Εργαστηρίου) και τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ΟΣΥΕ.

Ο «υπάλληλος» είναι μια πρωτότυπη κωμωδία, βγαλμένη από την ίδια τη ζωή σωφρονιστικών υπάλληλων, αλλά και φυλακισμένων. Και όπως η ίδια η ζωή, εκεί που σε κάνει να γελάς, σου δίνει και τη μεγαλύτερη θλίψη ή σε κάνει απλά να μεταμορφώνεσαι και να υποδύεσαι ρόλους. Ο «υπάλληλος» που κάνει φινάλε με την τραγική είδηση της δολοφονίας του Μάκη Γκαλιμάνη τον οποίο οι συνάδελφοί του δεν ξεχνούν και τον έχουν για πάντα στις καρδιές τους.

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου μπορεί να μη γέμισε ασφυκτικά, ωστόσο το παρατεταμένο χειροκρότημα αποδείκνυε πόσο καλή δουλειά γίνεται, αλλά και πόσο ταλέντο υπάρχει.

Ανάμεσα μάλιστα στους θεατές ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης, την εγκύκλιο του οποίου για τα προφυλακτικά οι ηθοποιοί – σωφρονιστικοί υπάλληλοι, την έκαναν πρόζα επιθεώρησης! Ο ίδιος πάντως το απόλαυσε δεόντως και μαζί με τα συγχαρητήρια του έσπευσε να εκδηλώσει τη στήριξή του στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.

Στο κοινό βρέθηκε επίσης ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Νικήτας Θεολογίτης, καθώς και πολλοί ακόμη υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέλη της ΟΣΥΕ, συγγενείς και φίλοι.

Στο τέλος όλοι μαζί, στάθηκαν μπροστά στο φωτογραφικό φακό του LamiaReport αναλαμβάνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουν να «ποιούν (ευ) ήθος», εντός κι εκτός των χώρων της Δικαιοσύνης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση