Βόλος - Λαμία 3-0: Απαράδεκτη εμφάνιση και ήττα για μπαράζ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 07:40 Βόλος - Λαμία 3-0: Απαράδεκτη εμφάνιση και ήττα για μπαράζ

Με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρει να υπερασπιστεί τη 13η θέση από τον Απόλλωνα του Τεννέ…

Δεν το πίστεψε και δεν τα κατάφερε στο Βόλο η Λαμία, που έχασε δίκαια με 3-0 από μία ομάδα που ικανοποιούνταν ακόμη και με την ισοπαλία.

Σε ένα παιχνίδι που μόνο με νίκη η Λαμία θα μπορούσε να διεκδικήσει τη 12η θέση, κατάφερε να χάσει με το πιο βαρύ σκορ στο γνώριμο Πανθεσσαλικό.

Αν και στην επανάληψη και για ένα 15λεπτο η ομάδα του Φέστα ήταν ανεκτή και είχε και δοκάρι, εντούτοις ρεαλιστικά δε δικαιούταν τίποτα από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Ιταλός άλλαξε πρόσωπα και σύστημα, αλλά οι παίκτες του δεν έδειξαν καμία διάθεση να κάνουν το κάτι παραπάνω με δεδομένη τη βαθμολογική τους θέση.

Έτσι εκεί που θα κυνηγούσε τη 12η θέση καλό είναι να κοιτάει πως θα γλυτώσει τη 14η από τον Απόλλωνα του γνώριμου Μπάμπη Τεννέ.

Το σχήμα

Ουσιαστικά τρία ήταν τα νέα πρόσωπα για το Φέστα που κατέβηκε με 3-5-2. Στην άμυνα Λούκας, Τζανετόπουλος και Αντέτζο από αριστερά προς τα δεξιά. Στα άκρα ο Μαρτίνεθ που επανεμφανίσθηκε στο αρχικό σχήμα μετά από πολύ καιρό και ο Σιμόν  οι οποίοι τουλάχιστον στο πρώτο μέρος φαινόντουσαν περισσότερο σαν 5-3-2.

Στο κέντρο οι Τζανδάρης (ξεκίνησε αυτή τη φορά), Μπεχαράνο και Νούνιες και μπροστά ο Καραμάνος με το Μανούσο που επίσης ξεκίνησε στη βασική 11αδα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικά βαρετό σε ένα ρυθμό που προφανώς εξυπηρετούσε το Βόλο, αφού και με ισοπαλία διατηρούσε το +10 από τον αντίπαλο της.

Ότι πιο καλό είδαμε ήταν ένα φάουλ από πλάγια θέση δεξιά του Φερνάντες ακριβώς με τη συμπλήρωση 11 λεπτών, που σταμάτησε στο απέναντι «παραθυράκι» του Σαράνοφ που αιφνιδιάστηκε από την έμπνευση του Ισπανού.

Το δοκάρι του Φερνάντες: ","width":136,"height":146}}}

Σε αυτό το πρώτο 45λεπτο ο Βόλος χωρίς να παίζει σπουδαία μπάλα είχε την κατοχή απέναντι σε μια Λαμία που δεν άλλαξε δεύτερη μπαλιά. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν έγινε και καμία φάση στην εστία του Παπαδόπουλου.

Η επανάληψη

Νωθρό ήταν και το ξεκίνημα του β΄ μέρους με το Βόλο μάλιστα να έχει στο 47΄και ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Μπαριέντος που μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Μετά το 50’ όμως και μέσα σε 3 λεπτά οι «κυανόλευκοι» επισκέφτηκαν δύο φορές με αξιώσεις την εστία του Βόλου. Αρχικά ένα σουτ του Μανούσου από καλή θέση πέρασε άουτ, μην αξιοποιώντας το κλέψιμο και το γύρισμα του Καραμάνου και στο 53’ σε φάση διαρκείας, αφού η άμυνα του Βόλου δεν μπόρεσε να διώξει, ο Σιμόν σημάδεψε το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Σε αυτή τη φάση οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν δύο φορές πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Νούνιες και σε χέρι αμυντικού στην προσπάθεια σε δεύτερο χρόνο του Καραμάνου.

Το δοκάρι της Λαμίας: ","width":136,"height":146}}}

Στο 60’ νέα φάση από τη Λαμία από νέο λάθος της Βολιώτικης άμυνας φέρνει το Τζανδάρη σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε απομακρύνθηκε από πλάτη αμυντικού. Και σε αυτή τη φάση οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτυ σε χέρι αμυντικού.

Στο 67’ η Λαμία έκανε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Αντέτζο με τον Βύντρα να παίρνει θέση στην 11αδα. Από την άλλη ο Μπράτσος είδε το Λογαρά να υποφέρει από κράμπες και έβαλε στο παιχνίδι τον 18χρονο Τριανταφύλλου.

Και εκεί που όλοι περίμεναν τη Λαμία να πιέσει και να τα παίξει όλα για όλα για το γκολ και τη νίκη, ήρθε στο 72’ μια σέντρα του Άλκο και ένα εναέριο βολέ του Μπαρτόλο για να γράψει το 1-0!

Το 1ο γκολ του Βόλου: ","width":136,"height":146}}}

Πριν προλάβουν να συνέρθουν οι φιλοξενούμενοι από το σοκ του γκολ, ο Φαν Βέερτ έφυγε σε τετ-α-τετ, πέρασε και τον Σαράνοφ αλλά τον σταμάτησε το δοκάρι!

Έτσι φτάσαμε στο 76’ για να δούμε τον Φέστα να βάζει ότι επιθετικό έχει στο παιχνίδι.

Ο Ρόμανιτς πήρε τη θέση του Καραμάνου και ο Βέλλιος του Τζανετόπουλου αλλάζοντας το σχήμα σε 4-4-2 με Μανούσο και Βέλλιο μπροστά. Την ίδια ώρα ο Μπράτσος έβγαζε τους ιδιαίτερα αποτελεσματικούς Μπαρτόλο και Μπαριέντος για να μπουν οι Πουρίτα και Ριένστρα.

Λίγο πριν το 80’ μπήκε και ο Σαραμαντάς στη θέση του Μαρτίνεθ και βγήκε και ο Τζανδάρης για να μπει ο Μανουσάκης.

Στο 83’ ο Βόλος άγγιξε πάλι το 2-0. Ο Ροσέρο προσπάθησε να βάλει πλάτη το Βύντρα που τελευταία στιγμή έβαλε την προβολή και παραχώρησε κόρνερ, ενώ το πλασέ του Κολομβιανού μέσου του Βόλου πήγαινε με αξιώσεις προς την εστία του Σαράνοφ.

Στο 85’ Ο Φαν Βέερτ δεν έβγαλε σωστά την πάσα προς τον Κορέα που ήταν έτοιμος να εκτελέσει, ενώ ένα σουτ του Πουρίτα δευτερόλεπτα αργότερα μπλόκαρε σταθερά ο Σαράνοφ.

Στο 87’ από «τσαφ» του Κορέα, ο Σιμόν πήρε την μπάλα στο πιάτο, προτίμησε όμως αντί να σουτάρει για την εστία του Παπαδόπουλου να βγάλει πάσα στο Μανούσο, όμως ήταν τελείως άστοχη!

Στο 90’ ο Κορέα που βρισκόταν μόνιμα μόνος αριστερά σούταρε δυνατά αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 91’ όμως κανείς δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-0 καθώς ο Ροσέρο τελείωσε ιδανικά την προσπάθεια που ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Πουρίτα.

Ροσέρο και 2-0: ","width":136,"height":146}}}

Ένα σουτ του Ρόμανιτς στο 93’ μπλόκαρε εύκολα ο Παπαδόπουλος και στο 95’ ήρθε το κερασάκι στην τούρτα με τον Φερράρι να γράφει το 3-0 στην αντεπίθεση όταν τέσσερις επιθετικοί βρέθηκαν απέναντι σε δύο αμυντικούς.

Αντεπίθεση και 3-0: ","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Εννοείται ότι τα δύο τελευταία γκολ ήταν απόρροια του «όλα για όλα» αλλά συνολικά η εμφάνιση της Λαμίας ήταν για καθαρή ήττα απέναντι και πάλι σε μια ομάδα που δε καιγόταν για βαθμούς…

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Λογαράς (λ.τρ. Τριανταφύλλου), Σιέλης, Άλχο, Φερράρι, Μεταξάς, Κορέα, Φερνάντες (59’ Ροσέρο), Μπαριέντος (76’ Ριένστρα), Μπαρτόλο (76’ Πουρίτα), Φαν Βεερτ

Αναπληρωματικοί, Κλέιμαν, Γκουλέν, Ρίνερ, Ραγκατέν

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο (λ.τρ. 67’ Βύντρα), Τζανετόπουλος (77’ Βέλλιος), Τζανδάρης (80’ Μανουσάκης), Νούνιες, Μανούσος, Καραμάνος (77’ Ρόμανιτς), Μαρτίνεθ (80’ Σαραμαντάς), Σιμόν, Μπεχαράνο, Λούκας

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Ταιρόν, Γκέντσογλου

Το ματς: ","width":136,"height":146}}}

Διαιτητές: Αθανάσιος Τζήλος, Ανδρέας Φωτόπουλος, Μιχαήλ Νιδριώτης

4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση