ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Δίκαιη ήττα εντός προγράμματος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 19:02 ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Δίκαιη ήττα εντός προγράμματος

Τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στην είσοδο του Φαν Βέερτ…

Με τρία γκολ στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ επικράτησε δίκαια της Λαμίας στην «Αγιά Σοφιά» με σκορ 3-0 και παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας

Από την άλλη η Λαμία υποχρεώθηκε σε μία ακόμη ήττα που ήταν εντός προγράμματος και μένει με την πικρία της καλής εμφάνισης στο πρώτο μέρος όταν και κράτησε τους αντιπάλους της στο μηδέν.

Έδειξε μάλιστα ότι μπορεί να απειλήσει την ΑΕΚ στις πρώτες της απώλειες στο ΟΠΑΠ Αρένα, αλλά η επανάληψη εκτυλίχθηκε διαφορετικά. Υπεύθυνος ο Τομ Φαν Βέερτ που μπήκε στο παιχνίδι στο 62΄ κι έκανε άνω κάτω την Λαμιώτικη άμυνα πετυχαίνοντας και δύο γκολ.

Το σύστημα

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα ξεκίνησε το παιχνίδι η Λαμία.

Στα δοκάρια ήταν ο Σαράνοφ, στην άμυνα κλασικά Αντέτζο, Κορνέζος και στα πλάγια Σιμον και Γκοράνοφ, «6αρια» Μπεχαράνο και Τζανδάρης, μπροστά τους Νούνιες, Σλίβκα και Τσιλούλης και μπροστά μόνος ο Μανούσος στο κλασικό 4-2-3-1.

Η ΑΕΚ μπήκε σαφώς πιο δυνατά στο παιχνίδι και πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πινέδα. Μάνδαλος και Ρότα έκρυψαν την μπάλα από δεξιά και το γύρισμα του μπακ της Ένωσης στον Μεξικανό ήταν άψογο ο τελευταίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαράνοφ που έσωσε την εστία του.

Η ΑΕΚ που ήταν καλύτερη και είχε πολλές τελικές στο πρώτο μέρος με πιο κλασικές (και στο στόχο) με τους Μάνταλο (18’), Λιβάι Γκαρσία (17’ και 34’), οι οποίες και σταμάτησαν στον πολύ καλό Σαράνοφ!

Όμως και η Λαμία αν και μέχρι το 25’ κρατούσε δύσκολα την μπάλα στην κατοχή της, στη συνέχεια ισορρόπησε λίγο τα πράγματα και στο 31’ είχε κλασική ευκαιρία με τον Νούνιεζ. Ο Σιμόν έβγαλε μία από τις γνωστές σέντρες του από δεξιά, η μπάλα πέρασε στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας και εκεί ο Κοσταρικανός πλάσαρε όμως η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρότα και έφτασε εύκολα στον Αθανασιάδη που είχε ομοίως αιφνιδιασθεί όπως και οι αμυντικοί του. Η φάση δεν ελέγχθηκε από το VAR καθώς ήταν… για τη Λαμία.

Η ευκαιρία του Νούνιεζ:

Και στο 44΄ όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν κλασική ευκαιρία σε αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, η σέντρα του Τσιλούλη έφτασε στον Τζανδάρη που πλάσαρε από το ημικύκλιο μόλις άουτ και ενώ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είχε πέσει στη γωνία του.

Το πλασέ του Τζανδάρη:

Η επανάληψη

Η επανάληψη έμοιαζε πολύ στο ξεκίνημα με το πρώτο μέρος με τους φιλοξενούμενους για τουλάχιστον 10 λεπτά να μην μπορούν να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά. Αυτό βέβαια οφειλόταν στη δύναμη της Ένωσης και στην έλλειψη πρωτοβουλιών αντίστοιχα από τους αντιπάλους τους.

Ωστόσο η πρώτη υποψία ευκαιρίας ανήκει στη Λαμία στο 47’ όταν ο Μήτογλου μόλις πρόλαβε τον Τσιλούλη που έβγαινε μόνος του με τον Αθανασιάδη. Ωστόσο στο τάκλιν αυτοθυσίας του αμυντικού της Ένωσης η μπάλα βρήκε στο χέρι του και εντός περιοχής, καθώς γλίστρησε, με τον Μανούχο να δείχνει παίζεται.

Στο 54’ η κλασικότερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Αραούχο να παίρνει την εξαιρετική κάθετη από τον Μάνταλο και να βγαίνει τετ α τετ με τον Σαράνοφ που κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο γόρδιος δεσμός για την ΑΕΚ λύθηκε στο 67’ από τον Φαν Βέερτ ,που είχε μπει μόλις πριν 5 λεπτά στο παιχνίδι. Εξαιρετική σέντρα από τον εξαιρετικό Μάνδαλο, κίνηση σέντερ φορ του Ολλανδού και με έξοχη κεφαλιά το 1-0.

Το πρώτο γκολ του Φαν Βέερτ:

Δύο αλλαγές που σίγουρα της κρατούσε για αργότερα (κι όχι μαζεμένες) εφόσον παρέμενε το 0-0, έκανε στο 72’ ο Σάββας Παντελίδης. Ο Σλίβκα έδωσε τη θέση του στον Ντε Βινσέντι και ο Μανούσος (που είχε κάρτα) στο Γιακουμάκη. Ουσιαστικά αλλαγές προσώπων και όχι σχήματος, ενώ στο 79’ ακολούθησε ο Μπάμπης στη θέση του Μπεχαράνο που επίσης είχε κάρτα και πάλι χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει η διάταξη.

Αυτό έγινε στο 84’ όταν μπήκε στο ματς και ο Μποάκι αντί του Νούνιεζ παίρνοντας τη θέση του Γιακουμάκη στην επίθεση και ο τελευταίος γύρισε στα χαφ. Επιπλέον μπήκε και ο Σαραμαντάς στη θέση του Γκοράνοφ.

Μια τελική στο παιχνίδι για τη Λαμία στο 85’ με σουτ του Μπάμπη (παιδί κι αυτό από τις ακαδημίες της ΑΕΚ) που έφυγε άουτ.

Στο 88’ ο Λιβάι Γκαρσία έγραψε το 2-0 βγαίνοντας στην κόντρα αφού ισοπέδωσε τον Σαραμαντά, φάση που ελέγχθηκε (; ) από τον VAR και κατέγραψαν ως "καθαρή".

Το 2-0:

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Φαν Βέερτ κερδίζοντας κατά κράτος τον Αντέτζο στον αέρα και γράφοντας το τελικό 3-0 στο 94'.

Ο Φαν Βέερτ και 3-0:

Σαφώς ανώτερη η ΑΕΚ πέτυχε μια καθαρή νίκη παρά τις δυσκολίες που συνάντησε. Από την άλλη η Λαμία με καλές κυρίως στιγμές στην αμυντική της διάταξη, έμεινε μακριά από το γκολ όπου εντοπίζεται και το μεγάλο της πρόβλημα. Μεγάλο παιχνίδι από τον Κορνέζο που έδειξε στην ΑΕΚ ότι μπορεί να τον υπολογίζει στο μέλλον.

Ο διαιτητής Μανούχος κλασικός Έλληνας διαιτητής, βοηθήθηκε και από τον VAR πάντως για να πάρει όλες τις αποφάσεις υπέρ των γηπεδούχων. Όχι ότι τον χρειαζόταν βέβαια η ΑΕΚ...

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Μήτογλου, Χατζησαφί, Σιμάνσκι (62’ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (87' Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία (91' Χριστόπουλος), Αραούχο

Στον πάγκο, Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Φρανσον, Μαχαίρας, Σκόνδρας

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιεζ (84' Μποάκι), Μανούσος (72’ Γιακουμάκης), Σλίβκα (72’ Ντε Βινσέντι), Σιμόν, Μπεχαράνο (79’ Μπάμπης), Γκοράνοφ (84' Σαραμαντάς), Τσιλούλης, Κορνέζος

Αναπληρωματικοί, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος,, Βασιλακάκης

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση