Από τον Παρνασσό στο παγκόσμιο κύπελλο Αλπικού Σκι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 07:43 Από τον Παρνασσό στο παγκόσμιο κύπελλο Αλπικού Σκι
Ο Αλέξανδρος Γκίννης άνοιξε λογαριασμό για τη χώρα μας στο παγκόσμιο κύπελλο
 
Ο Αλέξανδρος έγραψε ιστορία για τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο κύπελλο Αλπικού Σκι καθώς κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο σλάλομ στο Σαμονί (Γαλλία) και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. 

Η επιτυχία είναι τεράστια αρχικά για τον ίδιο τον Αλέξανδρο, που όχι μόνο ανέβηκε πρώτη φορά στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλου, αλλά προσπέρασε μεγαθήρια του αθλήματος πανηγυρίζοντας έξαλλα την επιτυχία του.

Φυσικά πρόκειται για την μελύτερη επιτυχία της Ελλάδας στο άθλημα καθώς πρόκειται και για το πρώτο μετάλλιο της χώρας στο αλπικό σκι, το κορυφαίο επίπεδο όπως αυτό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Pier Marco Tacca/Copyright 2023 The AP. All rights reserved
Ο Αλέξανδρος Γκίνης πανηγυρίζει με την ομάδα τουPier Marco Tacca/Copyright 2023 The AP. All rights reserved

Ο Έλληνας σκιέρ (γεννηθείς 1994) ολοκλήρωσε την πρώτη κατάβαση σε 51.81 δευτερόλεπτα και τη δεύτερη σε 52.15 που ήταν και ο ταχύτερος χρόνος στη δεύτερη προσπάθεια. Ο Γκίνης με συνολικό χρόνο 1:43.96 έμεινε 1.02 πίσω από τον Ελβετό Ραμόν Σενχέουσερν και ήταν 1.06 μπροστά από τον επίσης Ελβετό Ντάνιελ Γιούλε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση