Λαμία - ΟΦΗ 1-4: Δίκαιη ήττα με απαράδεκτη εμφάνιση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 08:22 Λαμία - ΟΦΗ 1-4: Δίκαιη ήττα με απαράδεκτη εμφάνιση

Και κακοί και άτυχοι…

Σε ένα παιχνίδι που η νίκη ήταν μονόδρομος η Λαμία βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ απέναντι στον ΟΦΗ,  και η συνέχεια ήταν η γνωστή με το κοντέρ να φτάνει στο βαρύ 1-4 για το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής που έγινε στο «Αθανάσιος Διάκος».

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη εκτός από την μέτρια εμφάνιση ήταν και άτυχοι, καθώς ο αντίπαλος τους σε ουσιαστικά δύο επιθέσεις έβγαλε δύο γκολ στο πρώτο μέρος και μετέτρεψε τη συνέχεια σε απλή διαδικασία.

Επιπλέον είδαν και τον κεντρικό τους αμυντικό τον Παύλοβετς να αποχωρεί τραυματισμένος από το πρώτο 20λεπτο. Αυτό μετράει περισσότερο στον αριθμό των παικτών που θα έπρεπε να είχαν γίνει αλλαγή, καθώς παραπάνω από τη μισή ομάδα δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι! Κάποιους πάντως προλάβαινε να τους είχε αντικαταστήσει ο κ. Παντελίδης, που έδειξε διατεθειμένος να ρισκάρει στο συγκεκριμένο ματς κατεβάζοντας μια επιθετικογενή ομάδα.

Το σύστημα

Παίζοντας για πρώτη φορά με τρεις επιθετικούς η Λαμία έδειξε καθαρά ότι ήθελε τη νίκη.

Το 3-4-3 επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν Παύλοβετς, Τζανετόπουλος και Κορνέζος στην άμυνα, ενώ στα κλασικά «6αρια» Τζανδάρη και Σλίβκα, προστέθηκαν πλάι τους οι Σιμόν και Αμπάντα που έτσι και αλλιώς έχουν επιθετικές αρετές. Μπροστά ο Βέργος με Ρόμανιτς και Μαρτίνεθ δίπλα του.

Ένα σύστημα που δεν άντεξε ούτε 18 λεπτά, καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο τραυματίστηκε ο Παύλοβετς και ενώ ήδη ο ΟΦΗ είχε ανοίξει το σκορ από το 8’.

Η αλλαγή στο γνωστό 4-2-3-1 με τον Τσιλούλη να προστίθεται στα χαφ ουδόλως βοήθησε την κακή εικόνα της ομάδας που δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 43’.

Οι φιλοξενούμενοι αρχικά σε μια φάση που έγινε ξεκάθαρο φάουλ στον Βέργο από το Διαμαντή, το οποίο δεν είδε ούτε ο Γκάμαρης ούτε πολύ περισσότερο ο VAR Φωτιάς, βγήκαν με παίκτη παραπάνω στην επίθεση και ο Μπάκιτς με αριστοτεχνική ενέργεια βρήκε στον κενό χώρο τον Τοράλ που δε λάθεψε (0-1).

To 0-1 του ΟΦΗ:

Και ενώ ουσιαστικά στο ενεργητικό της η κρητική ομάδα είχε μόνο δύο ακόμη καλές αντεπιθέσεις από αριστερά, από το πουθενά και πάλι στο 43΄ ο Λάρσον πήγε να τροφοδοτήσει τον Τοράλ, μπήκε στη φάση ο Μπάκιτς και απέναντι από τον Σαράνοφ έγραφε το 0-2. Σε αυτή τη φάση η αριστερή πτέρυγα της άμυνας της Λαμίας δεν είχε καμία απολύτως δικαιολογία που βρέθηκαν δύο ξεμαρκάριστοι παίκτες μέσα στην περιοχή του Σαράνοφ.

Το γκολ του Μπάκιτς:

Επιθετικά η Λαμία είχε δύο καλές ενέργειες από αριστερά με Ρόμανιτς και Αμπάντα που κατέληξαν σε σέντρα στον Μαρτίνεθ που δεν μπόρεσε να σκοράρει όπως και στο 36’ που σούταρε για να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Μανδάς.

Το ημίχρονο έληξε στο 49΄ αν και μόνο ο τραυματισμός του Παύλοβετς στοίχισε τρία λεπτά καθυστέρηση και ενώ είχαμε ένα ακόμη λεπτό για έλεγχο της φάσης του 8’.

Το β’ ημίχρονο

Η είσοδος του Νούνιες στην αρχή του β’ ημιχρόνου δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει την κακή εικόνα και κυρίως την κακή ψυχολογία των παικτών της Λαμίας.

Παρόλα αυτά είχε τρεις τελικές στο 51’ με φάουλ του Ρόμανιτς που έφυγε λίγο άουτ, ένα σουτ από τον Τσιλούλη στο 55’ από πλεονεκτική θέση που πήγε στο… Θεό και στο 56’ ένα σουτ του Μαρτίνεθ από δύσκολη θέση και ενώ ο Βέργος περίμενε ξεμαρκάριστος που μπλόκαρε ο Μανδάς.

Ο ΟΦΗ απάντησε με νέο γκολ. Από απόκρουση στην άμυνα η μπάλα στρώθηκε στον Ντιουσέ που δοκίμασε το σουτ από πολύ μακριά αιφνιδιάζοντας τον Σαράνοφ (0-3).

Το 0-3:

Η απάντηση του Παντελίδη ήταν να βγάλει τον Ρόμανιτς και να βάλει τον Ασκόφσκι προφανώς μην πιστεύοντας και ο ίδιος ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στην τύχη της ομάδας, ενώ η αλλαγή του Σιμόν στο 74’ ήταν για να μην πάρει κόκκινη ο Ισπανός που είχε χάσει την ψυχραιμία του, καθώς ώρες ώρες έμοιαζε να παίζει μόνος του. Μαζί βγήκε και ο Βέργος ενώ στις θέσεις τους μπήκαν Βασιλαντωνόπουλος και Μανούσος.

Στο 77’ ο ΟΦΗ είχε διπλή ευκαιρία για το 0-4 με το Φελίπε να βλέπει την μπάλα στο δοκάρι μετά από απόκρουση του Σαράνοφ.

Στο 82’ εν μέσω αποδοκιμασιών ο Τσιλούλης σούταρε με καθυστέρηση από πλεονεκτική θέση στα χέρια του Μανδά.

Το 0-4 έγινε τελικά στο 84’ με το Φελίπε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ενώ ήταν αρχικά σε θέση οφσάιντ. Μια φάση που ο VAR ήλεγχε για τρία και πλέον λεπτά για να αποφασίσει και πάλι σε βάρος της γηπεδούχου σχετικά με το αν ήταν οφσάιντ ο Θοράρινσον που έβγαλε τη σέντρα.

4ο γκολ για τον ΟΦΗ:

Όχι ότι θα άλλαζε κάτι βέβαια πλην του γοήτρου. Ίσως να βοηθήσει κιόλας στο να ξεσκαρτάρει πιο γρήγορα η ομάδα από μη χρήσιμες μονάδες.

Το γκολ της τιμής στο 95’ από τον Τσιλούλη μετά από απόκρουση του Μανδά σε σουτ του Μαρτίνεθ (1-4).

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού:

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Αμπάντα, Παύλοβετς (λ.τρ. 18’ Τσιλούλης), Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (46’ Νούνιες), Ρόμανιτς (64’ Ασκόφσκι), Κορνέζος, Σιμόν (74’ Βασιλαντωνόπουλος), Βέργος (74’ Μανούσος), Σλίβκα, Μαρτίνεθ

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Καραμάνος, Σαραμαντάς, Βασιλακάκης

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Βούρος, Μπαλογιάννης (60’ Θοράρινσον), Ντιουσε, Μεγιάδο (68’ Περέα), Λάρσον, Μπάκιτς (76’ Φελίπε), Τοράλ (68’ Νέιρα), Γκρόνινγκ (60’ Μοσκέρα)

Στον πάγκο, Χριστογεώργος, Τσιλιανίδης, Γιαννούλης, Μπιφουμά

Διαιτητές: Γκάμαρης (Μπουξμπάουμ, Παγουρτζής, 4ος Περράκης, VAR: Φωτιάς, Φωτόπουλος)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση