ΠΑΟΚ - Λαμία 1-1: Ισοπαλία σαν πρόκριση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 09:14 ΠΑΟΚ - Λαμία 1-1: Ισοπαλία σαν πρόκριση

Καλή εμφάνιση από την ομάδα του Βόκολου που έφυγε πρώτη φορά από την Τούμπα με θετικό αποτέλεσμα. Ένεση ψυχολογίας για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος….

Πέντε μόλις ημέρες μετά την βαριά όσο και άδικη ήττα στο Ηράκλειο, η Λαμία έφερε ισοπαλία 1-1 μέσα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου, αποχαιρετώντας με το κεφάλι ψηλά το θεσμό.

Η εμφάνιση του Φθιωτικού συγκροτήματος απέναντι σε μια ομάδα που είναι στο κυνήγι πρωταθλήματος και Κυπέλλου, άφησε πολλές υποσχέσεις για την τύχη του στη φετινή Super League.

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιζε με τον αέρα του 1-5 του πρώτου αγώνα και ουσιαστικά δεν είχε κίνητρο για την πρόκριση, ωστόσο η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του κάθε άλλο αδιάφορη ήταν (το μαρκάρισμα του Κουλιεράκη στο Βέρο στις καθυστερήσεις ήταν για αποβολή).

Η Λαμία από την πλευρά της όχι μόνο σκόραρε, αλλά με λίγη τύχη θα μπορούσε ακόμη και να νικήσει, ενώ πρέπει να τονισθεί ότι το γκολ που δέχθηκε προήλθε από ένα πέναλτυ που τουλάχιστον μπορεί να χαρακτηρισθεί αυστηρό.

Το σύστημα

Με σύστημα 4-4-2 ξεκίνησε η Λαμία, με τον Κοσέλεφ πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια, Τζανετόπουλο, Παύλοβετς στο κέντρο της άμυνας, Βασιλαντωνόπουλο και Σαραμαντά στα άκρα, μπροστά τους τον Σλίβκα και το Στάνκο και στα φτερά τους Μαρτίνεθ και Ασκόφσκι και μπροστά τους Μεντίνα και Μανούσο.

Στο πρώτο μέρος η Λαμία, όσο κι αν ακούγεται παράξενο ήταν στα σημεία καλύτερη, αν και ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικός με ένα γκολ και ένα δοκάρι σε τρεις ουσιαστικά τελικές.

Το γκολ ήρθε στο 25’ από ένα αυστηρότατο πέναλτυ που έδωσε με ευκολία ο Ζαμπαλάς, όταν σε σουτ του Τάισον, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σλίβκα, που ομολογουμένως δεν το είχε κολλημένο αλλά ούτε και σε έκταση και η επαφή έγινε πάνω στην προβολή που επιχειρούσε.

Το εκτέλεσε ο Σβαμπ ξεγελώντας τον Κοσέλεφ για το 1-0. Το δοκάρι ήταν στο 40’ από φοβερή ενέργεια του Τάισον που άλλαξε με τον Μπράντον και με το κεφάλι την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το πέναλτυ του Σβαμπ:

Ο ΠΑΟΚ που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Νάρει στο 14’ που του έκλεψε την μπουκιά από το στόμα ο Σαραμαντάς και ο Γερμανός επιθετικός σούταρε στα ύψη.

Όσο όμως οι γηπεδούχοι φλυαρούσαν, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να το πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά και είχαν τρεις πολύ καλές στιγμές, οι δύο εκ των οποίων μπορούν να θεωρηθούν κλασικές.

Η πρώτη στο 34’, όταν η Λαμία ξεδιπλώθηκε υποδειγματικά στην κόντρα. Ο Μαρτίνεθ πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και έχοντας εμπιστοσύνη στα πόδια του (είχε αρκετές ακόμη επιλογές), σούταρε δυνατά, αναγκάζοντας τον Ζίβκοβιτς να αποκρούσει με γροθιές. Η μπάλα ήρθε κατά πάνω στον Ασκόφσκι που έπιασε ένα φοβερό μονοκόμματο σουτ που ανάγκασε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να εκτιναχθεί και να παραχωρήσει δύσκολα κόρνερ.

Η πρώτη ευκαιρία της Λαμίας:

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε η Λαμία στο 36’. Από την ίδια περίπου θέση ο Μαρτίνεθ, αλλά με λιγότερους παίκτες γύρω του αυτή τη φορά, «ζύγισε» το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε μόλις άουτ και ενώ ο Ζίβκοβιτς απλά παρακολουθούσε την πορεία της!

Τέλος στο 43’ σε λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ κάτω από την πίεση των παικτών της Λαμίας, ο Μανούσος έγινε κάτοχός της και από το ύψος της περιοχής σούταρε για να μπλοκάρει στην γωνία του ο Ζίβκοβιτς.

Η επανάληψη

Για του λόγου το αληθές, η Λαμία, υπέγραψε την καλή εμφάνιση του πρώτου μέρους στις αρχές της επανάληψης. Λίγο πριν συμπληρωθούν 51 λεπτά ο Μεντίνα έβγαλε εξαιρετικά στον κενό χώρο στον Ασκόφσκι κι αυτός φτάνοντας στην μπάλα έβγαλε τη σέντρα για τον επερχόμενο Μανούσο ο οποίος με τη μία «εκτέλεσε» τον Ζίβκοβιτς για το 1-1.

Το όμορφο γκολ της Λαμίας:

Στα επόμενα έξι λεπτά, η Λαμία θα μπορούσε ακόμη και να προηγηθεί στο σκορ. Αρχικά στο 54’ ο Μανούσος κατέβασε εντυπωσιακά την μπάλα από το βολέ του Κοσέλεφ και επιχείρησε μια εύκολη πάσα στο Μεντίνα που έφευγε μόνος του, αλλά την έστειλε πάνω στον τελευταίο αμυντικό!

Στο 57’ πρωταγωνιστής και πάλι ο σέντερ φορ της Λαμίας, που δεν μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο γκολ εξ επαφής, τελειώνοντας την πολύ καλή σέντρα του Μεντίνα (προηγήθηκε εξαιρετικό τακουνάκι του Σαραμαντά που έβγαλε τον Κολομβιανό μόνο του αριστερά για τη σέντρα).

Απάντηση με πίεση από τον ΠΑΟΚ και ευκαιρίες με τους Κουλιεράκη (61’), Κάργα (65’), πιέζοντας κυρίως με σέντρες και από στημένες φάσεις.

Στο 68’-69’ ο Βόκολος έκανε τριπλή αλλαγή. Ο Μπεχαράνο μπήκε στη θέση του Σλίβκα, που μάλλον ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δε φάνηκε ιδιαίτερα και ο Σιμόν στη θέση του Ασκόφσκι. Τελευταία στιγμή ζήτησε αλλαγή και ο σκόρερ Μανούσος και μπήκε στη θέση του ο Βέργος, διατηρώντας έτσι ένα επιθετικογενές σχήμα.

Στο 70’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Μπίσεσβαρ που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων στην επανάληψη που χρησιμοποιήθηκε από τον Λουτσέσκου, το σουτ του όμως έφυγε μόλις άουτ.

Στο 82’ ο Βόκολος έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον 18χρονο βασίλη Κοντονίκο, ο οποίος πήρε τη θέση του Μεντίνα. Ο τελευταίος σε ένα ακόμη παιχνίδι είχε πολύ καλή απόδοση και έδειξε ότι θα βοηθήσει στα τελευταία παιχνίδια των play outs που θα καίνε.

Στις καθυστερήσεις ένα δολοφονικό τάκλιν του Κουλιεράκη τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αντίδραση του επιθετικού της Λαμίας.

Το βίντεο με την ένταση στο τέλος του παιχνιδιού:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς Ζ., Λύρατζης. Κάργας, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (68’ Ράφα Σοάρες,), Σβαμπ, Ντάντας (78’ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ (46’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (68’ Ζίβκοβιτς Α.), Μπράντον (68’ Ολιβέιρα)

Στον πάγκο, Κοτάρσκι, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Μουργκ.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Παούλαβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Σλίβκα (68’ Μπεχαράνο), Στάνκο, Μαρτίνεθ (85’ Τζανδάρης), Ασκόφσκι (68’ Σιμόν), Μεντίνα (82’ Κοντονίκος), Μανούσος (68’ Βέργος).

Στον πάγκο, Τρόπουλος, Αμπάντα, Αντέτζο, Ντε Βινσέντι.

Το παιχνίδι:

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

Βοηθοί: Μωυσιάδης (Ηπείρου), Στεφανής (Καρδίτσας).

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).

VAR: Καραντώνης (Ημαθίας).

AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση