Λαμία - Πανσερραϊκός 0-2: Ήττα όπως και στον πρώτο γύρο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 09:00 Λαμία - Πανσερραϊκός 0-2: Ήττα όπως και στον πρώτο γύρο

Δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια από μία ομάδα σαφώς λιγότερο ποιοτική που δεν είχε μέχρι τώρα τρίποντο στην κατηγορία...

Ο κακός δαίμονας της Λαμίας αποδεικνύεται ο Πανσερραϊκός που κέρδισε και στο «Αθανάσιος Διάκος» με 2-0 τη Φθιωτική ομάδα (το είχε κάνει και στον πρώτο γύρο) για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι Σερραίοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ευτύχησαν να προηγηθούν με ένα γκολ - δώρο του Κοσέλεφ και αφού έπαιξαν έξυπνα στην επανάληψη, που ξύπνησαν ελαφρώς οι γηπεδούχοι, έφυγαν με την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στην Α’ Εθνική, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια!

Ο Πανσερραϊκός που κατάφερε μόλις σε δεύτερο φετινό παιχνίδι να μη δεχτεί γκολ. Το είχε πετύχει και πάλι στο 2-0 πάλι με τη Λαμία στις Σέρρες.

Η Λαμία που ήταν άξια της μοίρας της, έδειξε νωθρή, κάποιοι παίκτες της δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο και δίκαια δεν πήραν κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το σύστημα

Με 4-4-1-1 όπως και στο Ηράκλειο ξεκίνησε και στο ματς κόντρα στον Πανσερραϊκό η Λαμία. Μοναδική αλλαγή η χρησιμοποίηση του Σίντκλει αντί του Τσιλούλη που έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ ο Μάλτσι ξεκίνησε αντί του Μαρτίνεθ.

Κατά τα άλλα Κοσέλεφ στα δοκάρια, Σιμόν, Παπαδόουλος, Κορνέζος, Αμαράλ στην άμυνα, Τζανδάρης και Νούνιες στη θέση «6» και στα πλάγια όπως είπαμε ο Σίντκλει και ο Σλίβκα. Στην επίθεση παρτενέρ του Μάλτσι ο Ακούνια που είχε ξεκινήσει τόσο στο Ηράκλειο όσο και στο νικηφόρο ματς με τον Ολυμπιακό.

Με πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο και για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα αλλά στο δικό τους μισό! Είχαν ωστόσο την πρώτη τελική στο 8’ με ένα καταπληκτικό βολέ του Τομάς αρκετά έξω από την περιοχή, που έφυγε μόλις δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκαριών του Κοσέλεφ.

Ο Κοσέλεφ που έκανε την μεγάλη γκάφα στο 14’ δωρίζοντας το γκολ με το οποίο άνοιξαν το σκορ οι φιλοξενούμενοι. Σε γύρισμα του Κορνέζου, καθυστέρησε να διώξει σημαδεύοντας τον Τομάς. Η μπάλα έφτασε στον Ουάρντα που ψύχραιμα άδειασε Παπαδόπουλο και Κοσέλεφ και έγραψε το 0-1 σκοράροντας για μία ακόμη φορά κόντρα στη Λαμιώτικη ομάδα.

Το γκολ του Ουάρντα:

Σαφώς επηρεασμένη από το γκολ η Λαμία συνέχισε να παρακολουθεί τον αργό ρυθμό των φιλοξενούμενων που τώρα είχαν έναν ακόμη λόγο να φλυαρούν πίσω από τη γραμμή.

Στο 25’ από νέο αβίαστο λάθος των παικτών της Λαμίας Τζανδάρης και Μάλτσι δώρισαν την μπάλα στο Στάικο που βρήκε ανοργάνωτο το κέντρο της άμυνας και σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον Κοσέλεφ να διώξει με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ με τη βοήθεια και του δοκαριού, κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους φιλοξενούμενους.

Κοσέλεφ και δοκάρι σε σουτ του Στάικου:

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 32’ για να κερδίσει η Λαμία το πρώτο της κόρνερ, που πέρασε όμως ανεκμετάλλευτο χωρίς να βγάλει κάποια τελική.

Στο 34’ μια κατά μέτωπο επίθεση του Νούνιες έβγαλε ωραία αριστερά τον Αμαράλ, η παράλληλη μπαλιά του οποίου αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Στο 38’ οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν ένα κερδισμένο φάουλ στο κέντρο, με την ανοχή του διαιτητή, 10 μέτρα πιο κοντά στην περιοχή του Κοσέλεφ, με ωραία κομπίνα - σπάσιμο δεξιά στον Γκοτζαμανίδη που γύρισε παράλληλα και μόλις δεν πρόλαβε ο Μπέργκστρομ να σκοράρει.

Με τον Σίντκλει να έχει αλλάξει πλευρά με τον Σλίβκα η Λαμία κάπως έδειξε πιο σοβαρή επιθετικά, χωρίς ωστόσο και πάλι να κάνει κάποια ευκαιρία στην εστία του Χοβάν που έμεινε θεατής στο παγωμένο «Αθανάσιος Διάκος».

Η επανάληψη

Με τον Τόσιτς στη θέση του Σλίβκα, ξεκίνησε η Λαμία στην επανάληψη.

Στο 48’ ένα σουτ χωρίς πίεση του Ακούνια από το ύψος της περιοχής που πήγε πάνω στο Χοβαν καταγράφηκε ως η πρώτη τελική της Λαμίας στο παιχνίδι αν και ο Ουρουγουανός ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ.

Στο 53’ η Λαμία βγήκε και πάλι με αξιώσεις στην επίθεση, όμως το τελείωμα από τον Αμαράλ υπό καλές προϋποθέσεις έφυγε απελπιστικά άουτ.

Δύο σουτ του Τόσιτς στο 57’ και το 59’ μπλόκαρε ο σωστά τοποθετημένος Χοβάν, γεγονός ήταν όμως ότι μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά η Λαμία είχε πέντε τελικές έναντι μηδέν του πρώτου μέρους.

Με τη Λαμία να πιέζει ο Γκαρσία έκανε δύο αλλαγές για να σπάσει το ρυθμό, ενώ ο Βόκολος απάντησε με την είσοδο του Καρλίτος στη θέση ενός αμυντικού του Αμαράλ. Δυστυχώς ο Ισπανός δεν βοήθησε καθόλου σε κανένα σημείο του παιχνιδιού περνώντας κυριολεκτικά απαρατήρητος!

Στο παιχνίδι μας, ο ρυθμός πράγματι χάλασε για τη Λαμία που πάλι έδειξε βραχυκυκλωμένη απέναντι στη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Έτσι στο 70’ πέρασαν στο παιχνίδι Μούλα και Στάνκο στις θέσεις των Ακούνια και Τζανδάρη. Ο Ακούνια που με την είσοδο του Καρλίτος είχε γυρίσει ως αριστερό χαφ, θέση που ταίριαζε περισσότερο στον Ισπανό τον Μούλα. Ο δε Αμερικανός πήγε κανονικά δίπλα στον Νούνιες.

Υποψία φάσης δημιούργησε η Λαμία στο 79’. Ο Μούλα σέντραρε από αριστερά, η μάλα έφτασε στον Τόσιτς που την έστρωσε στον Καρλίτος. Το σουτ του τελευταίου όμως έφτασε αδύναμα στον Χοβάν.

Την ώρα που ο πάγκος της Λαμίας έψαχνε λύσεις ήρθε μια αντεπίθεση στο 85’ των φιλοξενούμενων για το 0-2. Ο Δεληγιαννίδης γύρισε την μπάλα στον Ουάρντα που σούταρε για να χτυπήσει πάνω στον Αλέξιτς (είχε σκοράρει και στον πρώτο γύρο) και να αλλάξει πορεία ξεγελώντας τον Κοσέλεφ.

Γκολ και τέλος ελπίδων:

Με τα χέρια και τα πόδια κατεβασμένα οι γηπεδούχοι, είδαν τον Αλέξιτς να βγαίνει μόνος του αμέσως μετά απέναντι από τον Κοσέλεφ και να πλασάρει άστοχα άουτ.

Η είσοδος του Τσούκαλου στη συνέχεια μάλλον πέρασε απαρατήρητη στον ελάχιστο χρόνο που απέμενε και στα 4 λεπτά που έδειξε ο Γκάμαρης έξτρα χρόνο.

Το πάθημα του πρώτου γύρου δεν έγινε μάθημα για τους παίκτες του Βόκολου που έκαναν ένα ακόμη κακό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με αυτούς και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν είναι ποιοτικότερη.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (61’ Καρλίτος), Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (89’ Τσούκαλος), Τζανδάρης (70’ Στάνκο), Σίντκλει, Ακούνια (70’ Μούλα), Σλίβκα (46’ Τόσιτς), Μάλτσι

Νάγκι, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Βασιλαντωνόπουλος

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Μορέιρα (λ.τρ. 90’ Διαμαντής), Πηλέας (61’ Οικονόμου), Ουάρντα, Τομάς (77’ Μούργος), Μπετανκόρ (61’ Άλεξιτς)

Κατσίκας, Μπαΐροβιτς, Παπαβασιλείου, Γούλερι, Μασκανάκης

Διαιτητές: Ανδρέας Γκάμαρης, Δημήτριος Σαμοϊλης, Ιωάννης Μηνούδης

4ος Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

Τα καλύτερα του παιχνιδιού:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση