Δεκάδες σκάφη βούλιαξε ο «Ζορμπάς» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 15:00 Δεκάδες σκάφη βούλιαξε ο «Ζορμπάς» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγράφοντας τα επίσημα και μόνο στοιχεία του Λιμενικού ο απολογισμός είναι τραγικός για τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο «Ζορμπάς» στα σκάφη εντός αλιευτικών καταφυγίων.

Ειδικότερα δεκατέσσερα (14) συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Από αυτά, οκτώ (8) σκάφη βυθίστηκαν στο λιμένα Καλαμάτας, ένα (1) στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας Δ.Δ.Μάνης, τρία (03) στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών Δ.Δ. Μάνης, ένα (1) στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρογιαλού Δ.Δ.Μάνης και ένα (1) στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα Δ.Μεσσήνης.

Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από το σκάφος ''LUTTMATTEN'' σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Καλαμάτας.

Επιπλέον, οκτώ (08) συνολικά σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές στο λιμένα Καλαμάτας και ένα (1) στο λιμένα Κορώνης.

Δύο (2) μικρές ερασιτεχνικές λέμβοι (5μ. περίπου) και δύο επιβατηγά - τουριστικά σκάφη βυθίστηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, στο λιμένα Παλαιάς Επιδαύρου λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών, ενώ ένα ταχύπλοο σκάφος (7μ. περίπου) καταστράφηκε επάνω στην προβλήτα.

Επιπλέον προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε πολλά επιβατηγά – τουριστικά και ιστιοφόρα σκάφη.

Επίσης η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας ενημέρωσε για την ημιβύθιση του αλιευτικού ΄΄ΑΝΕΜΟΣ΄΄, στο λιμένα Μαϊστράτου Αργοστολίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση