Στη Δαμάστα πομπός επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής της ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 23:59 Στη Δαμάστα πομπός επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής της ΕΡΤ

Οι πρώτοι 26 τοποθετούνται και θα ακολουθήσουν άλλοι 59…

Η Φθιώτιδα και συγκεκριμένα το πάρκο κεραιών στη Δαμάστα, είναι από τις πρώτες περιοχές που θα φιλοξενήσουν τους νέους πομπούς της κρατικής ΕΡΤ που θα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα.

Η απόφαση για την ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας από την ΕΡΤ έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται με την τοποθέτηση των πρώτων 26 πομπών. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση άλλων 59 μέχρι του συνολικού αριθμού 85 για Πανελλαδική εμβέλεια.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες η ΕΡΤ θα εκπέμπει το σήμα της από το δικό της δίκτυο.

Οι περιοχές που θα φιλοξενήσουν σε αυτή την πρώτη φάση τους πομπούς, εκτός της Φθιώτιδας και της Δαμάστας είναι, τα Δωδεκάνησα (Νίσυρος, Σύμπετρο Κω, Γέρακας Ρόδου), η Ήπειρος (Δελβινάκι, Κατάρα, Ασπράγελλοι, Γρανιτσοπούλα, Φαρμακοβούνι, Ηγουμενίτσα, Βασιλικό Ιωαννίνων, Πολύγυρος Ιωαννίνων, Κορφοβούνι Άρτας), η Μακεδονία (Αριδαία, Μουριές, Τσοτύλι, Πύλη), οι Κυκλάδες (Θήρα), η Μαγνησία (Σωρός) και η Κρήτη (Φανερωμένη, Σταυρός, Περιστεράς).

Θυμίζουμε ότι από το Φεβρουάριο του 2014, τα αποκλειστικά δικαιώματα Xρήσης Επίγειας Ψφιακής Ερυεκπομπής, είχε αποκλειστικά η «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» με τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση