Σταϊκούρας: Επιλύονται χρόνια προβλήματα διαχειριστικής και οικονομικής φύσεως του ΟΣΜΑΕΣ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 11:20 Σταϊκούρας: Επιλύονται χρόνια προβλήματα διαχειριστικής και οικονομικής φύσεως του ΟΣΜΑΕΣ

Ενημέρωση γύρω από την πορεία του θέματος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μόνιμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ) που δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή Μαλεσίνας – Θεολόγου, με 4.000 οικογένειες, παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ΟΣΜΑΕΣ είχε αιτηθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών, παράταση στη θητεία του Διοικητικού του Συμβουλίου, προκειμένου να προχωρήσουν διαδικασίες ανάληψης δικτύου ύδρευσης από το Δήμο Λοκρών.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών του Υπουργείου, ο ΟΣΜΑΕΣ επαναφέρεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, στις 31.03.2020 & 03.04.2020 συγκροτήθηκε, αντίστοιχα, Εποπτικό Συμβούλιο & Διοικητικό Συμβούλιο, από το Υπ. Εθνικής Άμυνας και επίκειται άμεσα η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ.

«Χιλιάδες οικογένειες του εν λόγω Συνεταιρισμού, μπορούν πλέον να ρυθμίσουν μείζονα χρονίζοντα ζητήματα διαχειριστικής και οικονομικής φύσεως», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση