«Αθάνατοι» οι ήρωες πυροσβέστες από τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 16:54 «Αθάνατοι» οι ήρωες πυροσβέστες από τη Φθιώτιδα

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπάλληλων Φθιώτιδας για τους συνάδελφους που χάθηκαν 21 χρόνια πριν, σαν σήμερα, στον περιφερειακό των Καμένων Βούρλων.

To Δ.Σ. της ΄Ενωσης θυμάται και αποδίδει σιωπηλά φόρο τιμής στους τρείς αδικοχαμένους συναδέλφους μας στο τροχαίο που έγινε στα Καμένα Βούρλα σαν σήμερα πριν 21 χρόνια.

 Στεκόμαστε ευλαβικά και τους λέμε πως για μας ήταν, είναι και θα είναι ΗΡΩΕΣ και σαν ήρωες θα τους τιμούμε και δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ.

 Η ανδρεία και αυταπάρνηση σας θα είναι παντοτινό , φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Γι αυτό βροντοφωνάζουμε ότι οι:

ΠΥΡΟΝΟΜΟΣ                    ΣΤΑΜΕΛΟΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ         ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ         ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι

Λόγω των μέτρων λόγω του ιού δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου.

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  
Κοτρώνης Παναγ.                                            Υφαντής Ευαγγ.     
 
..............................................................................................................
 
Αρχιπυροσβέστης Στάθης Ριζόπουλος

 

 Γεννήθηκε το 1958 στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδος. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 14-10-1981, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε στις Π.Υ. Χαλκίδας και Λαμίας. 

Έχασε την ζωή του στις 30 Απριλίου 1999 στα Καμένα Βούρλα, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο. Ο θάνατός του οφειλόταν στην εκδήλωση του φαινομένου BLEVE.

 

Αρχιπυροσβέστης Νίκος Νικολάου

 
Γεννήθηκε το 1960 στις Κομποτάδες Φθιώτιδος. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 18-8-1982, ήταν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Υπηρέτησε στις Π.Υ. Λιβαδειάς και Λαμίας. Έχασε τη ζωή του μαζί με τους συναδέλφους του Πυρ/μο Σ. Σταμέλο και Αρχ/στη Ε. Ριζόπουλο, στις 30 Απριλίου 1999, στα Καμένα Βούρλα, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο. Ο θάνατός τους οφειλόταν στην εκδήλωση του φαινομένου BLEVE. 
 

Πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος
 

Γεννήθηκε το 1953 στα Πετράλωνα Ευρυτανίας. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 5-12-1976, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε στις Υπηρεσίες Ηρακλείου, Καρπενησίου και Λαμίας. Έχασε τη ζωή του στις 30 Απριλίου 1999 στα Καμένα Βούρλα, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο. Ο θάνατός τους οφειλόταν στην εκδήλωση του φαινομένου BLEVE.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση