Συλλήψεις Πακιστανών από το Λιμενικό για λαθραία τσιγάρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 09:24 Συλλήψεις Πακιστανών από το Λιμενικό για λαθραία τσιγάρα

31χρονη προσπάθησε να περάσει λαθραίο καπνό στο πλοίο…

Στη σύλληψη τριών (03) Πακιστανών ηλικίας 19, 18 και 33 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες της Δευτέρας (1/6) και μεσημβρινές ώρες της επομένης, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για παράβαση του Ν.2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας'', σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. για τον 18χρονο και τον 33χρονο, καθώς και για παράβαση του Ν.3386/2005 για τον 33χρονο.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής παρακολούθησης, εντοπίστηκε βραδινές ώρες,  ο 19χρονος στην περιοχή παραλίας Νέας Αρτάκης να έχει στην κατοχή του και να μεταφέρει μία (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε έντεκα (11) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και δύο (02) πακέτα καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50γρ.) έκαστο, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθως, την επόμενη το μεσημέρι, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα, όπου συνελήφθησαν επίσης ο 18χρονος και ο 33χρονος και εντοπίστηκαν τριακόσια τριάντα εννέα (339) πακέτα τσιγάρων, των είκοσι (20) τσιγάρων έκαστο και πενήντα ένα (51) πακέτα καπνού, των πενήντα γραμμαρίων (50γρ.) έκαστο, διαφόρων επωνυμιών, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, καθώς και το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ (200 €).

Επίσης στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Βόλου, συνέλαβε το πρωί της Τρίτης (2/6) μία 31χρονη για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια επιβίβασης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο πριν τον απόπλου του από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τις Βόρειες Σποράδες, εντοπίστηκε η 31χρονη να έχει στην κατοχή της και να μεταφέρει δύο (2) νάιλον σακούλες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα καπνού συνολικού μικτού βάρους επτακοσίων τριάντα γραμμαρίων (730 γρ.), χωρίς να φέρουν ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω καπνικό προϊόν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση