Εύβοια: Με το «τσουβάλι» τα λαθραία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 16:29 Εύβοια: Με το «τσουβάλι» τα λαθραία

Τρεις συλλήψεις, ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός…

Πάνω από 22 κιλά λαθραίου καπνού και σχεδόν 2.000 πακέτα τσιγάρων χωρίς την φορολογική ετικέτα, κατάσχεσαν την Τρίτη (23/6) σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις, οι αστυνομικοί σε περιοχές της Χαλκίδας.

Στη μία περίπτωση που έγινε το πρωί, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, συνέλαβαν τρεις Έλληνες ηλικίας 76, 48 και 43 ετών, εντός του ψιλικατζίδικου του πρώτου. Στα αυτοκίνητα του 48χρονου και 43χρονου που ήταν σταθμευμένα δίπλα στο κατάστημα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν:

• 213 συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 11 κιλών & 190 γραμμαρίων, καθώς και

• 802 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που μετέφεραν τα λαθραία προϊόντα.

Στην άλλη περίπτωση η Ασφάλεια Χαλκίδας εντόπισε και κατάσχεσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος:

• 220 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 11 κιλών, καθώς και

• 1.090 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών.

Αναζητείται για να συλληφθεί ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Τα καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση και για τις δύο υποθέσεις διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Τα δύο οχήματα που κατασχέθηκαν:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση