Μόνο ένα θετικό δείγμα κορωνοϊού από τα 44 στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 17:07 Μόνο ένα θετικό δείγμα κορωνοϊού από τα 44 στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας

Συνεχίζεται η καραντίνα των κατοίκων, ενώ παρακολουθείται η υγεία τους…

Ένα θετικό δείγμα στα 44, από το στενό περιβάλλον και τις επαφές του 42χρονου άνδρα από τη Θήβα, διέγνωσαν τα τεστ του ΕΟΔΥ για κορωνοϊό στην περιοχή της Βοιωτίας και κυρίως στο Μαυρομμάτι του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη χαροποιεί ιδιαίτερα τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και του Δήμου, καθώς πρόκειται για το παιδί του άνδρα που είναι ήδη σε καραντίνα και όχι από κάποια άλλη επαφή στην Κοινότητα.

Από την εκτεταμένη ιχνηλάτηση, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, δεν προέκυψε διασπορά στην Κοινότητα και η εξέλιξη αυτή χαροποιεί ιδιαίτερα τους κατοίκους. Οι τελευταίοι πάντως θα αυτοπεριορισθούν για ακόμη 7 ημέρες μέχρι της συμπλήρωσης του 14ημερου που στατιστικά θέτει αδύνατη την περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, δεν πρόκειται να γίνουν άλλα τεστ και όλο το ενδιαφέρον τους εστιάζεται για τις επόμενες εφτά ημέρες, στην κατάσταση της υγείας των κατοίκων, που μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει κανέναν ύποπτο σύμπτωμα.

διαβάστε την κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης:

«Σύμφωνα με την ενημερωση που έχουμε απο τον ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν και εξετάστηκαν για κορονοϊο ,σε κατοίκους του Μαυρομματίου και μέλη του περιβάλλοντος του ασθενούς,απο τα 44 ατομα στους οποίους ελήφθη το δείγμα τα 43 είναι αρνητικά στον κορονοϊο,ενώ υπάρχει 1 θετικό και αφορά άτομο του περιβάλλοντος του ασθενούς,που δεν κατοικεί στο Μαυρομμάτι και το οποίο είναι πολύ καλά στην υγεία του και βρίσκεται ήδη σε περιορισμό

Τα αποτελέσματα μας χαροποιούν και μας ενθαρρύνουν αλλά σε καμια περίπτωση δεν μας εφησυχάζουν,μέχρι να τελειώσει το 14ημερο από το αρχικό συμβάν.

Τα μέτρα αυτοπεριορισμού και αυτοπροστασίαςισχύουν κανονικά,οπως επίσης και η αυξημένη επιφυλακή των υπηρεσιών .

Ευχόμαστε περαστικά στους ασθενείς και παρακαλούμε όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας Ατομική Ευθύνη.»

Αρνητικά τα τεστ στη Χαλκίδα

Την ίδια ώρα στη Χαλκίδα, όπου εκτός του 42χρονου κυκλοφόρησε – και μάλιστα εντός Νοσοκομείου – 66χρονος ασθενής covid-19 έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 68 τεστ συν όσα τεστ πραγματοποίησε ιδιωτικά η τράπεζα στην οποία δουλεύει ο 42χρονος. Όλα μέχρι στιγμής ήταν αρνητικά, ενώ αναφορικά με το υγειονομικό προσωπικό του ΓΝ Χαλκίδας, κάποια τεστ θα επαναληφθούν το επόμενο 24ωρο για να σιγουρευτούν ότι δεν υπήρξε μετάδοση του ιού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση