Λαμία - Κορωνοϊός: Αρνητικό το τρίτο τεστ της ηλικιωμένης ασθενούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 08:50 Λαμία - Κορωνοϊός: Αρνητικό το τρίτο τεστ της ηλικιωμένης ασθενούς

Πολύ σημαντική η βοήθεια του αντιδραστηρίου covid-19 του Νοσοκομείου Λαμίας…

Αρνητικό, όπως αναμενόταν, ήταν το τρίτο τεστ για covid-19 που υπεβλήθη η ηλικιωμένη ασθενής από τη Στυλίδα η οποία είχε εισαχθεί στην καρδιολογική και αρχικά είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό ενόψει χειρουργείου.

Το πρώτο «καμπανάκι» ήχησε παραμονή Δεκαπενταύγουστου στον υποχρεωτικό έλεγχο για κορωνοϊό, αφού η γυναίκα έπρεπε να υποβληθεί σε στεφανιογραφία. Το αποτέλεσμα του δείγματος από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) επέστρεψε ως οριακά θετικό.

Επειδή όμως στο πρόσφατο παρελθόν στα οριακά δείγματα έχουν ανιχνευθεί τα περισσότερα σφάλματα που έχουν να κάνουν και με την αξιοπιστία των τεστ, το Νοσοκομείο Λαμίας με το δικό του μηχάνημα που έχει τοποθετηθεί στο Μικροβιολογικό Τμήμα, προχώρησε και σε δική του εξέταση PCR που βγήκε την επόμενη ώρα, αρνητική σε covid-19.

Η συμπτωματολογία και το ιστορικό της γυναίκας επιβεβαίωναν το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ που έγινε στη Λαμία, εντούτοις για λόγους ασφάλειας, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο πέτρινο κτίριο εωσότου επαναληφθεί το τεστ από το ΕΚΕΑ. Το τεστ έγινε το πρωί της Κυριακής (16/8) στο Νοσοκομείο και επέστρεψε το ίδιο βράδυ αρνητικό, βάζοντας τέλος στην περιπέτεια της ηλικιωμένης.

Γενικά το μηχάνημα ανίχνευσης του sars-cov2 που προμηθεύτηκε εγκαίρως (από το Μάρτιο) η διοίκηση Κολοκυθά, έχει δώσει πολλές λύσεις μέχρι σήμερα, έχοντας χρησιμοποιηθεί σε επείγουσες περιπτώσεις.

Περιπτώσεις που είχαν να κάνουν με ασθενείς που έπρεπε να γίνει άμεσα η ιχνηλάτηση και ο περιορισμός των επαφών τους και ο χρόνος που κερδήθηκε (από 24 έως και 48 ώρες) αποδείχτηκε πολύτιμος, αφού ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα περιορίστηκε άμεσα η διασπορά.

Θα επαναλάβουμε ωστόσο, ότι σε αρκετές περιπτώσεις σταθήκαμε και τυχεροί για αυτό δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι χρειάζεται να βοηθήσουμε και λίγο αυτή την «τύχη» ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων για την κοινωνική αποστασιοποίηση και τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση