Δήμος Καμένων Βούρλων: «Πράσινο φως» για Σταθμό Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 13:27 Δήμος Καμένων Βούρλων: «Πράσινο φως» για Σταθμό Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων (ΦΩΤΟ αρχείου)

Ένα χρόνιο πρόβλημα βρίσκει λύση στο Δήμο Καμένων Βούρλων, με την άδεια χωροθέτησης και χρήσης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), από την υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Την ανακοίνωση έκανε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Δημήτρης Παπαναγιώτου ο οποίος επισημαίνει ότι «το οικονομικό όφελος του Δήμου υπολογίζεται σε 100.000 € και πλέον μπαίνει ως ΣΤΟΧΟΣ, του χρόνου,  η διαχείριση των σκουπιδιών και η Ανακύκλωση να πραγματοποιείται καθημερινά και αποκλειστικά από τα απορριμματοφόρα του Δήμου χωρίς συμβάσεις με Ιδιώτες», με παράλληλη ενίσχυση της ανακύκλωσης και μείωσης του όγκου των απορριμμάτων στους πράσινους κάδους.

Οι προδιαγραφές λειτουργίας του ΣΜΑ θα είναι πλήρως αναβαθμισμένες και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον με δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο.

Στο Σταθμό θα πραγματοποιείται η μεταφόρτωση από τα απορριμματοφόρα στο Press Container για τον  XYTA Λαμίας.

«Το δίκτυο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης οργανώνεται πλέον σημαντικά στον Δήμο μας. Μια συλλογική προσπάθεια 4-5 μηνών της Διοίκησης ,των Υπηρεσιών και των άξιων συνεργατών του Δήμου , καθώς και της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καμένων Βούρλων έχει βάλει ψηλά τον πήχη της Καθημερινότητας για ένα σύγχρονό και λειτουργικό Δήμο.

Τέλος ζητάμε την συμμετοχή σας και την κατανόησή σας σε αυτή μας την προσπάθεια», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαναγιώτου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση